Створити краще майбутнє через виправлення вчорашніх помилок: Британські науковці змоделювали подорож у часі

Фахівці з Кембриджського університету провели серію експериментів з моделювання подорожі назад у часі. Експерти стверджують, що успішним виявився кожен четвертий експеримент.

Як повідомляє журнал Physical Review Letters, моделювання здійснювалося на принципі квантової заплутаності, яка вірна поза категоріями класичної фізики. Особливістю квантової фізики є такий постулат: коли дві частинки розташовані так близько одна до одної, що здатні взаємодіяти, то вони здатні залишатися пов’язаними один з одним, навіть якщо їх поділяють.

Вчені заплутували дві частинки, а потім першу відправляли для використання в експерименті. Вивчивши отриману інформацію, експериментатор робив дії з другою частинкою, які ефективно змінюють параметри минулого стану першої частки.

Успішними на даний момент виявились чверть спроб. Але експерименти довели, що подорож у часі назад у принципі можлива з погляду квантової фізики. Вчені розуміють, що ефективнішими експерименти стануть, якщо ретельніше готувати до них фотони.

Вчені роблять висновок, що симуляції не дозволять нам повернутися в минуле та змінити його. Але вони можуть допомогти нам створити краще майбутнє через виправлення вчорашніх помилок.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...