Створив герб Києва: Помер відомий український скульптор (фото)

Вчора, 30 квітня, на 91-му році життя помер відомий український скульптор Борис Довгань. Про це на своїй сторінці у Facebook розповіла письменниця Тетяна Стус, повідомляють Патріоти України.

За своє довге життя Борис Степанович Довгань, створив десятки скульптур, меморіальних дощок, пам'ятників та виступив співавтором радянського герба Києва. Серед його робіт: пам'ятник "художникам - жертвам репресій" (1996); пам'ятник Папі Римському - Івану Павлу ІІ у Києві на території посольства держави Ватикан (2002), пам'ятник Олександру Пушкіну у Гурзуфі, композиція "Меркурій" в парку "Олександрія" в Білій Церкві.

Однією з останніх робіт Довганя став пам'ятник актору та співаку Олександру Вертинському, якого автор зобразив в образі П'єро. Борис Довгань має звання Почесного академіка Національної академії мистецтв України та Заслуженого діяча мистецтв України.


Дружина Сенцова очолила український офіс Amnesty International

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:32

Юристка та громадська активістка Вероніка Вельч, яка родом з Франківська, очолила український офіс міжнародної організації Amnesty International. Про це Вероніка Вельч повідомила у фейсбук, передають Патріоти України. "Долучаюсь до міжнародного правоза...

ДТП за участі голови райдержадміністраці в Броварах: У поліції розповіли подробиці (фото, відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:44

Голова райдержадміністрації Броварів Володимир Майбоженко влаштував ДТП на пішохідному переході під Києвом. Попередньо відомо, що посадовець районної військової адміністрації не зупинився на забороняючий сигнал світлофору та скоїв наїзд на пішоходів. ...