Створив унікальну "Летючу тарілку" у Києві: Помер відомий український архітектор

Сьогодні, 11 вересня, помер український архітектор Флоріан Юр'єв. Був автором наземної станції метро "Хрещатик", ресторану "Метро" та герба Києва. Пішов із життям у 92 роки. Про це повідомили на сторінці поціновувачів митця у Facebook, передають Патріоти України.

"Вранці пішов з життя Флоріан Ілліч Юр'єв. Йому було 92 роки", - йдеться у повідомленні.

Також Юр'єв був художником, композитором, мистецтвознавецем, кольористом, поетом. Як майстр музичних інструментів отримав сім авторських патентів із вдосконалення скрипки та віолончелі. Мав звання заслуженого працівника культури України.

В 2020 году Департамент охорони культурної спадщини вніс будівлю Літаючої тарілки на Либідській до переліку щойно виявлених об'єктів культурної спадщини. Будинок інституту є одним із яскравих прикладів радянського модернізму, втіленого архітектором Флоріаном Юр'євим.

У березні цьогоріч вийшов фільм "Свідки Флоріана" режисера Олексія Радинського про Флоріана Юр'єва. Головний герой, щоб урятувати свій авторський архітектурний проєкт київську "Літаючу тарілку" від перетворення на частину торговельного центру, розпочав кампанію проти свавілля столичних забудовників.

Американець вчинив самопідпал біля будівлі, де судять Трампа

субота, 20 квітень 2024, 6:15

У Нью-Йорку, біля будівлі суду, де відбувався відбір присяжних у кримінальній справі експрезидента Дональда Трампа, чоловік вчинив самопідпал, повідомляє The New York Times. . Зазначається, що перед цим чоловік розкидав біля суду листочки з антиурядо...

В Одесі розпочався білкопад. Зоологи пояснили чому це відбувається і як небайдужі свідки можуть зарадити

субота, 20 квітень 2024, 5:58

Через власну допитливість білченята випадають з гнізда, а потім не можуть повернутися назад. В Одесі маленькі білочки, які нещодавно народилися, випадають з гнізд прямо на людей. Про це повідомили у комунальній установі "Одеський зоологічний парк". ....