Стихія забрала життя старого і малого: Через негоду на заході України загинули 2 людини

Рятувальники попередили про продовження пiдвищення рiвнiв води у річках у регіоні щонайменше до 27 травня.
Підтоплення будівель і угідь на заході України. Фото: Прес-служба ДСНС.

Через несприятливі погодні умови на заході України загинули дві людини – 57-річний житель Івано-Франківської області і 11-річний хлопчик із Закарпатської області. Про це 26 травня повідомили у Державній службі з надзвичайних ситуацій, передають Патріоти України.

«В результаті несприятливих погодних умов протягом останнього тижня на території Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Рівненської, Тернопільської, Хмельницької та Чернівецької областей, за оперативними даними, частково підтоплено близько 2 тисячі будинків, понад 7,3 тисячі домогосподарств, 8,8 тисячі гектарів сільгоспугідь у 162 населених пунктах, розмито близько 100 кілометрів покриття автомобільних доріг, знеструмлено 197 і порушено газопостачання 2 населених пунктів», – розповів 25 травня перший заступник голови ДСНС Олег Мельчуцький.

За його словами, найскладніша ситуація у Івано-Франківській та Закарпатській областях. «На жаль, маємо двох загиблих – 57-річного жителя Івано-Франківської області і 11-річного хлопчика із Закарпаття", – додав головуючий на засіданні комісії віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко.

В Україні хочуть вивести з обігу паспорти-"книжечки" зразка 1994 року: Чого чекати

субота, 20 квітень 2024, 6:50

Стали відомі нові подробиці можливих змін, які стосуються паспортів українців. Про них у коментарі для ТСН.ua розповів уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, передають Патріоти України. "Я оприлюднив річний публічний звіт, як це передб...

Американець вчинив самопідпал біля будівлі, де судять Трампа

субота, 20 квітень 2024, 6:15

У Нью-Йорку, біля будівлі суду, де відбувався відбір присяжних у кримінальній справі експрезидента Дональда Трампа, чоловік вчинив самопідпал, повідомляє The New York Times. . Зазначається, що перед цим чоловік розкидав біля суду листочки з антиурядо...