Стихійне лихо крокує планетою: В Еквадорі стався сильний землетрус (фото, відео)

В Еквадорі стався сильний землетрус 18 березня магнітудою 6,9, який могли відчути понад 13 млн людей. Про це повідомляє Reuters, передають Патріоти України.

Землетрус стався у прибережному регіоні Гуаяс із епіцентром приблизно за 80 км на південь від Гуаякіля – другого за величиною міста Еквадору. Підземні поштовхи залягали на глибині 10 км, свідчать дані Європейсько-середземноморського сейсмологічного центру.

Наразі не повідомляється, чи були внаслідок землетрусу постраждалі. Водночас на опублікованих у Мережі відео помітні руйнування будівель та авто. Зокрема, на одному з роликів зафіксована ціла будівля, що впала у воду.

За інформацією BNO News, підземні поштовхи відчувалися по всьому регіону і навіть у сусідньому Перу. Невдовзі після перших були зафіксовані і другі поштовхи, однак вже з меншою магнітудою – 4,8.

За даними Тихоокеанського центру попередження цунамі, такої загрози немає.

Комп'ютерні моделі Геологічної служби США встановили, що землетрус могли відчути до 13,5 млн людей. З них 5,1 млн осіб відчули "сильні" чи "дуже сильні" поштовхи.



Це може здивувати! Які професії значно підвищують ризик деменції - дослідження

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:30

Вчені дійшли висновку, що рутинна робота може сприяти погіршенню когнітивних здібностей і навіть стати передумовою розвитку деменції через невисокий рівень мозкової стимуляції під час професійної діяльності. Про результати дослідження пише CNN, переда...

Німеччина припиняє фінансову допомогу для українських біженців: Стало відомо, кому саме, чому і як

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:28

Уряд Німеччини, зіткнувшись із великою кількістю українських біженців, які відмовляються від пропозицій щодо працевлаштування, розглядає можливість припинення фінансової підтримки для цієї групи осіб. Згідно з останніми даними, 77% українських біженців...