Сучасні модниці таке не носитимуть: Археологи знайшли найдавніші ювелірні прикраси (фото)

У печері Бізмун біля марокканського портового міста Ес-Сувейра археологи знайшли морські мушлі. Вони можуть бути найдавнішими ювелірними прикрасами у світі. Давні люди робили з мушель намиста і браслети приблизно від 142 до 150 тис. років тому, повідомляють Патріоти України із посиланням на Daily Sabah.

Археолог Абдельджаліл Бузуггар каже, що прикраси є символами. А для передачі символів потрібно володіти мовою. "Можливо тоді існувала мова, яку використовували люди для спілкування між собою чи з представниками інших груп людей", - каже він.

Подібні прикраси знаходили на Близькому Сході та Африці, і їх вік становить від 35 до 135 тис. років. "Люди шукали один і той же тип черепашок, схоже, що вони чимось ділилися, можливо, це була мова. Ці прикраси подорожували на великі відстані", - повідомив дослідник.

"Закрий рота і йди звідси": На Львівщині працівники ТЦК зупинили автівку волонтера (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:54

Працівники одного з Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) потрапили у черговий скандал. Цього разу подія сталася у Львівській області. Про це повідомляє видання "Четверта студія", посилаючись на місцеві Telegram-кана...

Український футболіст потрапив у расистський скандал у Франції

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:43

Півзахисник Бордо Данило Ігнатенко запам’ятався скандалом у домашньому матчі 24-го туру французької Ліги 2, у якому його клуб переміг Дюнкерк з рахунком 2:0, передають Патріоти України. Як пише L’Equipe, у цьому поєдинку українець нібито обізвав футбол...