Суд покарав українця, який скаржився на викрадення, залякування та шантаж з боку ТЦК

Українець мав звання рядового, пройшов військово-лікарську комісію і отримав повідомлення про прибуття у військову частину. Однак чоловік замість того, щоб стати до лав ЗСУ, пішов у місцеве відділення Державного бюро розслідування (ДБР), щоб подати скаргу. Скарга стосувалась насильства і тиску, які до нього начебто застосували працівники Територіального центру комплектування (ТЦК та СП). Про те, чи повірив суд фігуранту, якого звинувачували в ухиленні від мобілізації. Про це йдеться у вироку на порталі Єдиного державного реєстру судових рішень, передають Патріоти України.

Справу підозрюваного в ухиленні розглядав Жовківський районний суд Львівської області. У тексті вироку навели позицію чоловіка, який скаржився на військкомів і говорив про намір їх покарати за допомогою ДБР. В підсумку суддя не повірив скаргам і визнав провину фігуранта за ст. 366 Кримінального кодексу — за ухилення від військової служби.

В суді чоловік розповів, що з ним сталось у лютому 2023 року. 8 лютого до нього на роботу прибули четверо працівників ТЦК, які, з його слів, здійснили викрадення. Після цього відбулась військово-лікарська комісія, яка визнала придатність до військової служби. Далі військовозобов'язаному вручили на підпис якісь документи і, як запевняв громадянин, застосували "погрози та залякування". Він не пам'ятає, чи була серед тих документів повістка на прибуття у частину 9 лютого. Наступний день він присвятив візиту в ДБР: хотів відкрити справу проти військкомів, але це не вдалось. До всього, прийшовши в суд, чоловік почав звинувачувати суддів. На його думку, вони бояться ТЦК, які можуть роздавати повістки родичам.

Як свідчить вирок, суд покарав чоловіка за ухилення від мобілізації — дав три роки з іспитовим терміном 1 рік.

Таке буває раз на 50 років: У Німеччині виникла масштабна повінь (фото)

субота, 18 травень 2024, 14:30

Сильний дощ спричив у німецькій землі Саарланд у п'ятницю затоплення вулиць, підвалів та зсуви ґрунту. Ситуаційний центр в Саарбрюккені – столиці землі – нарахував понад 3000 виїздів на виклики поліцейських і рятувальників. Про це повідомило німецьке в...

"Ображали мене і мою сім'ю": Син Суркіса поскаржився на юнаків із "Шахтаря"

субота, 18 травень 2024, 13:42

Голкіпер Динамо U-19 В’ячеслав Суркіс розповів про конфлікт з фанатами та гравцями Шахтаря, який відбувся після матчу у молодіжній першості, передають Патріоти України. Після завершення гри, у якій Динамо перемогло з рахунком 2:1, на полі ледь не стала...