Навіть застави не взяли: Суд несподівано "помилував" скандального екс-нардепа Микитася

Вищий антикорупційний суд не взяв під варту екснардепа Максима Микитася, котрого підозрюють у заволодінні чужим майном, передають Патріоти України.

І це навіть незважаючи на те, що він не вніс за себе призначену суму застави як альтернативу запобіжному заходу. Відповідне рішення 20 квітня ухвалила слідча суддя ВАКС Катерина Широка.

Зазначається, що раніше ВАКС стягнув із обвинуваченого 81 млн гривень застави за порушення зобов’язань – Микитась, зокрема, спілкувався з двома фігурантами у його справі.

Опісля суд вирішив збільшити розмір застави для екснардепа до 100 млн гривень, які той мав внести протягом 5 днів. У зв’язку з несплатою грошей представник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури звернувся до суду з клопотанням про взяття Микитася під варту, однак у цьому йому було відмовлено повністю.

Це ще не кінець! Кліматологиня попередила українців про нові бурі з пилом із Сахари

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:45

Пил із Сахари, що долітає до України, рідкісне явище, але воно підпорядковується атмосферній циркуляції. Влітку українцям варто очікувати його повернення. Про це в ефірі телемарафону заявила кліматологиня, фахівчиня в галузі зміни клімату та довгострок...

МЗС обмежило надання консульських послуг: У "Слузі народу" виступили з заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:23

Дії Міністерства закордонних справ щодо призупинення надання консульських послуг чоловікам призовного віку за кордоном є надзвичайним заходом, поки закон про мобілізацію не набрав чинності. Адже можуть виникати кризові ситуації, зокрема, в оновленні до...