Суд виявився проти: У Німеччині сім'я хотіла змінити російське прізвище

Прапор Німеччини (Фото:tvjoern / pixabay)

У Німеччині подружня пара хотіла змінити прізвище, яке звучить як російське: кажуть, що воно створювало для них незручності у повсякденному житті. Проте суд відхилив прохання. Про це йдеться на сайті суду, передають Патріоти України.

Так, подружжя стверджувало, що прізвище створювало для них незручності з початку повномасштабного російського вторгнення. Про яке саме прізвище йдеться, пресслужба суду не уточнює.

Судді зазначили, що прізвище можна змінити лише якщо для цього є поважна причина. Однак коли прізвище має іноземне походження або не звучить німецькою, це не є поважною причиною. Позивачі не довели, що їхнє прізвище є психологічним тягарем для них та їхньої доньки.

Також суд не побачив достатньо економічних причин зміни прізвища. Судді зазначають, що прізвище має економічний вплив лише на другорядну діяльність позивача. Проте загалом жодних ознак значного несприятливого впливу на економічний стан сім'ї суд не побачив.

Зниклі авто, прострочені продукти і булінг: Академія сухопутних військ опинилася у центрі гучного скандалу

субота, 11 травень 2024, 14:54

Тимчасова слідча комісія виявила численні порушення в Академії сухопутних військ. Про це у своєму Facebook повідомив сержант 72-ї бригади ЗСУ імени Чорних запорожців Віктор Пилипенко, передають Патріоти України. За його словами, напередодні відбулося п...

"Моя дружина її майже вкрала": Прикордонник поділився історією порятунку дівчинки з окупації

субота, 11 травень 2024, 14:02

Український прикордонник поділився зворушливою історією дівчинки, яка намагалася виїхати під час окупації Харківщини на вільну територію. Про це повідомляє пресслужба ДПСУ, передають Патріоти України. За словами прикордонника Дмитра, він на той час був...