Суд виніс вирок ще одному судді-зраднику із Криму

Зараз на стадії досудового розслідування перебуває понад 300 справ за фактом державної зради суддів.

Святошинський районний суд Києва визнав винним суддю Ялтинського міського суду Криму в державній зраді, засудивши його до 12 років в'язниці. Про це повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора, передають Патріоти України.

Зазначається, що суддя умисно надавав допомогу Російській Федерації в анексії Кримського півострова в березні-листопаді 2014 року. «В ході судового розгляду встановлено, що громадянин України - суддя зазначеного суду в березні-листопаді 2014 р забезпечував становлення і зміцнення окупаційної влади РФ шляхом безпосередньої участі в утворенні і функціонуванні незаконно створених російських окупаційних органів на тимчасово окупованій території півострова Крим. Крім того, він, будучи призначеним на посаду судді так званого «Ялтинського міського суду Республіки Крим Російської Федерації», виконував функції представника окупаційної судової влади держави-агресора з метою недопущення контролю української влади на території АР Крим», - повідомили в Офісі генпрокурора.
Суддю визнали винним за ч.1 ст.111 (держзрада) Кримінального кодексу України. Йому призначено покарання у вигляді 12 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна. Зазначається, що зараз на стадії досудового розслідування перебуває понад 300 справ за фактом державної зради суддів.

Не зважаючи на астрономічний штраф: Голлівудська актриса родом з України відмовилася грати росіянку в серіалі Netflix. Студія не зглянулась на мотивацію дівчини (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 2:35

Голлівудська акторка родом з України Іванна Сахно розірвала контракт зі стримінговою платформою Netflix, бо не захотіла в новій кінороботі грати росіянку. В інтерв'ю для ТСН вона розповіла, що тепер їй потрібно виплатити компенсацію. За її словами, їй ...

Росіяни загадили море смертоносним непотребом: На одеському пляжі вибухнула протикорабельна міна

п’ятниця, 29 березень 2024, 1:45

В Одесі пролунав потужний вибух. На один з пляжів винесло протикорабельну міну. Міну викинуло на берез через штормову погоду, де вона і вибухнула, повідомило Оперативне командування "Південь" в Telegram. Через обмеження доступу людей до пляжної зони в ...