Суд виправдав чоловіка за водіння в нетверезому стані: Що сталося

Суд у Бельгії виправдав чоловіка, якого звинувачували у водінні в нетверезому стані – у його крові виявили алкоголь, однак бельгієць його не вживав. Річ у тім, що організм чоловіка сам виробляє спиртовмісні сполуки. Про це розповідає The Guardian, передають Патріоти України.

Троє лікарів, які незалежно один від одного обстежили чоловіка, підтвердили у нього надзвичайно рідкісний медичний стан – синдром автоброварні. Суддя зазначив у вироку, що що підсудний не відчував симптомів сп'яніння.

Ліза Флорін, клінічна біологиня з бельгійської лікарні AZ Sint-Lucas, розповіла виданню, що в організмі пацієнтів із синдромом автоброварні виробляється спирт етанол, який міститься в алкогольних напоях. Вона зазначила, що такі люди зазвичай мало відчувають його вплив, однак у них можуть спостерігатися симптоми алкогольного сп’яніння на кшталт невиразнох мови чи запаморочення.

Вчені повідомили, що при синдромі автоброварні достатня для сп'яніння кількість етанолу виробляється шляхом ендогенного бродіння всередині травної системи. Збудником цього стану вважають дріжджі Saccharomyces cerevisiae. Варіант синдрому трапляється також у людей, які мають порушення роботи печінки, що не дозволяють їй нормально відділяти або розщеплювати алкоголь.

Страсна субота - наймістичніший день Великого посту: Що не можна робити в цей день

субота, 4 травень 2024, 5:00

У Вдень у Велику суботу в Храмі Гробу Господнього в Єрусалимі щороку очікують на сходження Благодатного Вогню, частки котрого.у наші часи швидко розповсюджуються православним світом. За день до Великодня християни східного обряду зустрінуть Велику, або...

Відомий спортсмен, а нині боєць спецпідрозділу СБУ Стаховський назвав головну перевагу росіян і що цьому протиставити

субота, 4 травень 2024, 4:15

Легенда тенісу в Україні Сергій Стаховський служить у лавах СБУ з 2023 року. Бувши на різних ділянках фронту та аналізуючи ситуацію, він сказав, у чому Росія переважає Україну. Про це він розповів в інтерв'ю "РБК-Україна", передають Патріоти України. З...