Суд вирішив, що каяття було нещирим: На Полтавщині чоловік ухилився від мобілізації й загримів у тюрму

У Полтавській області покарали позбавленням волі військовозобов’язаного чоловіка, який ухилився від мобілізації. Він визнав свою провину, проте суд вирішив, що його каяття було нещирим. Справу розглядав Пирятинський районний суд. Про це повідомляє "Телеграф" із посиланням на документ у Єдиному державному реєстрі судових рішень, передають Патріоти України.

Згідно з ним, військово-лікарська комісія у Пирятинській лікарні визнала вказаного чоловіка придатним до служби. Опісля він отримав повістку про явку до Терцентру комплектування для відправлення до військової частини.

Проте військовозобов’язаний, йдеться у вироку суду, свідомо проігнорував повістку й ухилився від мобілізації. Попри те, що на судовому засіданні обвинувачений визнав свою вину повністю, на думку суду, його каяття було нещирим. "За час розгляду справи він не вжив жодних дій, спрямованих на усунення скоєного правопорушення", – вказано в рішенні.

Там заявили, що з огляду на це доводи сторони захисту щодо призначення покарання з іспитовим строком не заслуговують на увагу. Так, 22 лютого Пирятинський районний суд виніс вирок чоловіку за ухилення від мобілізації, покаравши трьома роками позбавлення волі.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...