Суддю-вбивцю нацгвардійця примусово перевірили на "алкоголь"

За клопотанням прокуратури у судді Олексія Тандира, який скоїв наїзд на військовослужбовця Національної гвардії, примусово відібрали біологічні зразки. Про це повідомила речниця столичної прокуратури Надія Максимець, нагадавши, що цим злочином суддя забрав життя 23-річного Вадима Бондаренка, передають Патріоти України.

"Другий день стрічка новин у фотографіях 23-річного нацгвардійця Вадима Бондаренка, який загинув в жахливій ДТП за участі судді. Гіркий біль за обірване молоде життя. Вчора за клопотанням прокуратури у судді примусово відібрали біологічні зразки", - заявила вона.

Максимець поінформувала, що наразі вони направлені експертам для дослідження, а результати мають надійти найближчим часом. Крім цього, за її словами, вже сьогодні Вища рада правосуддя розглядатиме подання прокуратури про надання дозволу на утримання судді під вартою.

"У разі, якщо цей орган визнає доводи прокурорів обгрунтованими, сторона обвинувачення матиме право звернутись до суду із клопотанням про обрання стосовно підозрюваного запобіжного заходу. Правоохоронні органи роблять все, щоб винуватець цієї трагедії не уникнув справедливого покарання", - заявила речник прокуратури.

В Києві суддя Тандир збив військового - головне

Як повідомляв УНІАН, вночі, 26 травня, у Києві нетверезий суддя в комендантську годину на великій швидкості на блокпості збив 23-річного нацгвардійця. Від травм чоловік загинув на місці.

За кермом був голова Макарівського райсуду Олексій Тандир. Йому було оголошено про підозру за фактом вчинення смертельної ДТП у стані алкогольного сп’яніння (ч. 3 ст. 286-1 Кримінального Кодексу України).

Також прокуратура скерувала звернення до Вищої ради правосуддя із поданням про надання згоди на утримання судді під вартою.

На Київщині 5 підлітків "запросили в гості" та зґвалтували малолітню дівчинку

субота, 20 квітень 2024, 18:15

У Київській області судили 5 підлітків через групове зґвалтування малолітньої дівчини. Серед підозрюваних - дорослий хлопець, студентка 1 курсу училища, яка має на утриманні дитину, учень 9 класу та дві учениці 8 і 9 класів. Про це йдеться у вироку Вас...

"Це сигнал, що надурили": Військовий-нардеп розніс позицію влади щодо демобілізації в Україні

субота, 20 квітень 2024, 17:30

Відсутність закону про демобілізацію демотивує українських військовослужбовців. Якщо влада встановить бодай якісь, але чіткі терміни для демобілізації, то це навпаки спрацює в плюс та додасть бойової наснаги Збройним силам України. Про це телеканалу "Е...