"Судять тих, хто відстоює інтереси України": Під судом у Києві проходить мітинг на підтримку героя оборони Маріуполя

Під Печерським судом у Києві 5 липня відбувається акція на підтримку героя оборони Маріуполя, генерал-лейтенанта Ігоря Павловського. Під стіни суду прийшли ветерани війни з Росією, активісти, волонтери, а також депутати, зазначають Патріоти України.

Зокрема, нардепутат від "Європейської солідарності" Володимир Ар'єв наголосив, що влада намагається звинуватити генерала в постачанні катерів, які служать на озброєнні ВМС України

"Це одна з найбільш цинічних історій. Тому що генерала Павловського звинувачують у тому, що він завдав збитків державі при виробництві і поставленні на бойове чергування бойових катерів ЗСУ класу "Кентавр". Вчора президент Зеленський і його оточення, які є замовниками цієї справи, в Одесі на цих кораблях просто піарилися, показували потужність ВМС України, фотографувалися. Жодним чином ніхто не казав, що ці кораблі були якісь не такі, що якось їх неправильно робили", – наголосив депутат.

За даними політика, сьогодні суд намагатиметься призначити генералові заставу на суму 400 млн грн. При тому, що Павловський був причетний до створення та озброєння ЗСУ українськими бойовими кораблями.

Володимир Ар'єв переконаний, що такі суди "завдають шкоди обороноздатності України своїми замовними атаками на людей, які в найтяжчий час рятували Україну і намагалися посилити її боєздатність".

Політик наголосив, що під судом зібралися люди, які підтримують генерала, а влада пригнала проплачених "тітушок":

"Сьогодні "тітушок" приганяють під суд кричати на замовлення влади. А реальні військові, люди з орденами, з "Айдару", хто пройшов реальну війну, вони прийшли сьогодні підтримати генерала Павловського. Тому що вони знали, хто тоді воював, а хто тоді ховався в Москві, отримував російські гроші".

Крім того, учасник російсько-української війни, депутат Київської міськради Олександр Погребиський також наголосив, що чинна влада системно переслідує бойових генералів.

"Генералів, які не боялися брати в найнебезпечніший момент на себе відповідальність, не боялися приймати рішення. Саме ці генерали є основою нашого новітнього війська", – нагадав депутат.

І додав, що влада вже намагалася засудити і генерал-майора Дмитра Марченка, генерал-лейтенанта Шевчука за нібито браковані бронежилети, але ці бронежилети продовжують використовуватися в ЗСУ дотепер. А у Верховному Суді був нещодавно виправданий український генерал Назаров.

"Все це є систематичною війною нової влади проти українського війська. Проти людей, які не бояться брати на себе відповідальність", – сказав Олександр Погребиський.

"Так сталося, що сьогодні ми прийшли в черговий раз захищати чергового українського генерала. Ми тут разом із вами захищаємо генерала Павловського, якого намагалися звинувачувати у нібито закупівлі палива за завищеними цінами. І знову ж таки клепали справу. І, як виявилося, паливо закупалося за цінами нижчими, ніж його закуповує НАБУ. І справа розсипалася. Сьогодні генералу Павловському намагаються "шити" справу у нібито перевищені службових обов'язків або корупційних діях, пов'язаних ізакупівлею бронекатерів. Бронекатерів, яких у ЗСУ взагалі не було. Ви всі пам'ятаєте, як ВМС України виходили з окупованого Криму і з чим вони звідти виходили", – зазначив він.

"У цьому суді судять завжди тих, хто відстоює інтереси України, хто не боїться приймати рішення і хто вболіває і захищає українську державу", – наголосив депутат.

Своєю чергоюТетяна Чорновол зазначила, що проти генерала Павловського в Москві порушено три кримінальні справи саме за оборону Маріуполя.

"Він був одним із командирів, командував сектором "Д" і від Маріуполя регулярні російські війська вдалося відкинути. Ми їм показали, що таке загарбати нашу землю. Саме тому проти Павловського справи порушені в Росії, і саме тому зараз його судять у Печерському суді, і саме тому різні поплічники Зеленського тут зараз верещать на замовлення Офісу президента. Тому що виконують замовлення Москви", – сказала Чорновол.

Колишній політв'язень Кремля Володимир Балух наголосив: "Сьогодні в нас дійсно знаковий день. Сьогодні українська армія разом із добровольцями звільнили Маріуполь, який є зараз нашим форт-портом на Азовському морі. І ось зараз судять генерала, намагаються сфабрикувати справу проти генерала, який брав безпосередньо участь у цьому. А під судом відбувається ганебне явище, коли нагнали якихось проплачених людей. Спочатку розбираються з людьми свідомими, і тими, хто розуміє, що відбувається, а потім черга доходить до кожного. Ця тоталітарна система саме так і працює. Потім черга доходить до кожного".

Ви будете здивовані! Шкільні хулігани в дорослому віці мають вищу зарплату і більш задоволені життям - результати дослідження

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:52

Дорослі, які у шкільні роки були хуліганами, мають вищу зарплату та більш задоволені своїм життям, ніж ті, хто мав зразкову поведінку. Таких висновків дійшли фахівці Інституту соціальних та економічних дослідників Великої Британії, передають Патріоти У...

Очільник Міністерства культури розповів як збираються покарати Повалій, Лорак та інших зрадників України з артистичного цеху

п’ятниця, 29 березень 2024, 5:58

Вже напрацьовано перелік людей, які можуть підпасти під дію закону, в разі його прийняття, щодо позбавлення високих звань і нагород за підтримку ворога - Росії. Про це сказав т.в.о. міністра культури та інформполітики Ростислав Карандєєв в ефірі телема...