"Сумлінний працівник": Стало відомо, кого в центрі Києва вбив таксист-іноземець (фото)

У Києві водій іномарки вбив пішохода декількома ударами рукою. Інцидент стався біля театру ім. Івана Франка 19 лютого. На очах у свідків водій вийшов з машини, посварився з пішоходом, завдав йому кілька ударів і поїхав. Стало відомо ім'я загиблого і ким він був. Про це повідомив на своїй Facebook-сторінці голова митної служби України Анатолій Макаренко, передають Патріоти України.

"Корнієнко Владислав Леонідович. Скромна порядна людина. Сумлінний працівник Київської митниці. Саме його вбили на пішохідному переході 19 лютого в центрі Києва. Кадри цієї трагедії обійшли всі телеекрани. Сподіваюся, вбивця буде покараний не лише земним судом. А Владиславу Леонідовичу Царство небесне...", - написав Макаренко і розмістив фото загиблого.

Також стали відомі нові подробиці про водія автомобіля. Ним виявився молодий азербайджанець, на ім'я Абдулла. За даними видання Vesti, він не є впливовою людиною або мажором. Працював звичайним таксистом. Напередодні трагедії віз пасажира в центр Києва.

За словами представників азербайджанської діаспори, конфлікт розгорівся через те, що пішохід нібито обматюкав водія за те, що той не пропустив його на переході згідно з правилами дорожнього руху. Абдулла розлютився і перестав контролювати свої дії, оскільки прийняв образи на свій рахунок. Тому він вискочив з машини та кілька разів вдарив чоловіка, який його образив.

Відомо також, що Абдулла живе на Лісовому масиві з дружиною і тещею. Машина, на якій він таксував, належить тещі. Йому повинні були вручити повідомлення про підозру у вчиненні тяжкого злочину за ч. 2 ст. 121 КК України (Умисні тяжкі тілесні ушкодження, що спричинили смерть). Санкції цієї статті передбачають покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 10 років.

Загиблий Владислав Корнієнко, за даними видання, в той день випивав з товаришем, з яким брав участь у мітингах на Майдані у 2013-2014 роках. Нібито вони поминали загиблих. З близьких у Корнієнка – тільки дружина, з якою він за деякими даними, нещодавно розлучився.

Грошей не вистачає: Стало відомо, які плани в українських біженців у Польщі та Молдові

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:44

Уже два роки минуло від початку війни, і українські біженці, які влаштувалися в Польщі та Молдові, все ще стикаються з непростими викликами. Для багатьох із них фінансів не вистачає навіть на базові потреби. Про це повідомили в дослідженні Норвезької р...

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...