Сумна дата: 17-річній випускниці одноліток проштрикнув серце ножем та зірвав труси. Суди тривають і досі

Якщо провину Василя Гнатюка доведуть - його можуть ув'язнити на 15 років.

Три роки тому 26 червня в селищі Вишнівець Збаразького району на Тернопільщині знайшли мертвою 17-річну Ірину Мукоїду, нагадують Патріоти України.

Тіло лежало на узбіччі дороги за кілька сотень метрів від дому. Поруч валявся її мобільний телефон та знаряддя вбивства – ніж. Ним дівчині проштрикнули серце, показала експертиза.

Ірина щойно закінчила школу. Планувала вступати до Академії прикордонної служби. Її виховували опікуни. Святкувала з друзями День молоді. О пів на другу ночі дівчина спілкувалася з тіткою, яка її виховувала. Казала, що скоро буде вдома, але так і не повернулася.

Підозрюваного затримали на початку липня. Ним виявився тоді 16-річний Василь Гнатюк, мешканець сусіднього села Дзвиняча. Вчився на кухаря у Вишнівецькому училищі. На місці злочину слідчі знайшли докази, які вказують на причетність Василя до злочину.

"Вони обоє були на святкуванні Дня молоді в селі. Гуляли в різних компаніях, випивали. Близько дванадцятої ночі хлопець знайшов біля пошти ножа. Коли Ірина зібралася додому, пішов за нею слідом. Дорогою підбіг і вдарив ножем. Дівчина впала. Криків чи плачу не було. Нахилився, зірвав труси. Але не зґвалтував. Можливо, злякався світла фар автомобілів, які проїжджали повз. Сховався за паркан. Потім повернувся до компанії. Нікому не зізнався, що зробив", - розповідав тоді заступник прокурора області Олег Галицький.
Суди тривають і досі. За ґратами Гнатюк оголошував голодування та кілька разів подавав апеляцію, аби тримання під вартою замінили на домашній арешт. Рішенням апеляційного суду Хмельницької області залишено в силі ухвалу Чортківського районного суду щодо продовження запобіжного заходу у виді тримання під вартою до 15 серпня 2020 року.
Судовий розгляд справи наближається до завершення. Уже допитано 19 свідків, стороною обвинувачення надано більшість письмових доказів. Якщо провину Василя Гнатюка доведуть - його можуть ув'язнити на 15 років.
Джерело: Gazeta.ua

В Україні очікується зміна погоди на вихідних: Синоптики озвучили детальний прогноз

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:24

На вихідних в Україні нарешті відступлять заморозки й почне поступово теплішати. Так, в областях температура повітря в денні години зросте до +17+24 градусів, передають Патріоти України. Як свідчать дані Укргідрометцентру, у більшості областей очікуєт...

"Брудні" методи: У Грозному масово отруїли футболістів "Сочі" перед вирішальною грою з місцевим "Ахматом"

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:50

Грозному отруїлися 14 футболістів "Сочі" перед матчем чемпіонату Росії проти місцевого "Ахмата". Сочинський клуб є прямим конкурентом чеченської команди за місце у елітному дивізіоні. Незважаючи на отруєння, постраждалих змусили вийти на гру, яка заве...