Сумує за Україною та в неволі не розмножується: Крим втрачає один зі своїх головних природних символів

Заради того, щоб помилуватись полями дикого маку кожного травня до окупованого півострову колись їхали мільйони туристів

В окупованому Криму нинішньої весни катастрофічно не вродив мак, зростає лише окремими кущами навіть в місцях, де він зустрічався традиційно.

Про це йдеться в пості на Facebook користувача Сандро Киріака, який опублікувала блогер RoksolanaToday&Крим25%.

"Там були розкішні поля з маками у дороги - зараз немає. Навіть село Червоний мак на галявинах і в полях між гір. Є дрібні вкраплення маків по узбіччях траси "Таврида", але не в "промислових масштабах" попередніх років", - пише користувач.

Він припустив, що неврожай маку може бути пов'язаний з неправильно вибраним добривом для полів.

"Або по-іншому стали обробляти поля сільськогосподарських угідь, і боротьба з бур'янами виразилася таким чином, або не вродив мак цієї весни", - зазначив він.

У коментарях відвідувачі сторінки згадали квітучу кримську весну на початку 2000-их. Тоді на півострові в достатку було маків і лаванди.

Небезпека необережних рухів у тумані

середа, 24 квітень 2024, 21:20

"Вітаємо німецьке телебачення ZDF": Фільм про евакуацію мирних жителів з Мар'їнки отримав престижну відзнаку (відео)

середа, 24 квітень 2024, 21:15

Документальний фільм німецького режисера та журналіста Арндта Ґінцеля «Білий янгол – кінець Мар'їнки» отримав золоту нагороду та гран-прі телекінопремії New York Festival. Про це повідомила пресслужба МВС України, передають Патріоти України. Переможців...