​"Супер, коли все супер, але, на жаль, реалії можуть бути досить страшними": Українка розповіла про головну відмінність побачень в Європі

Власним досвідом з виданням Vogue поділилася PR-ниця Аліна Врублевська, яка у 20 років поїхала навчатися на магістратуру у Варшаві. Тож її перші стосунки будувалися саме з іноземцями.

За її словами, основна культурна відмінність дейтингу за кордоном — в очікуваннях обох сторін. Більшість чоловіків на Заході звикли, що жінки прагнуть незалежності та рівності. Наприклад, жінка в Америці може сприйняти пропозицію чоловіка заплатити за неї в ресторані як образу. Звичайно, всі люди різні, але загальний патерн саме такий.

Натомість Аліні з дитинства вкладали очікування, що чоловік мусить завжди платити за жінку (це не про фінансову залежність, а про певне джентльменське ставлення).
А ще, якщо за кілька побачень мені нічого не подарували, то це точно програшний варіант (знов-таки, тут не про меркантильність, а про турботу — адже «дорогий не подарунок, дорога увага»).
Так вихована велика кількість українок, - зазначає Аліна Врублевська, - це закладено на якомусь ДНК-рівні.
Також вона розповіла про випадок у Києві з німцем:
Після місяця побачень він запросив мене до себе.
Оскільки це було після вечірки, де ми пили алкоголь, він кілька разів зупиняв мене та чітко питав, чи дійсно я згодна прийти до нього додому, та якщо я не хочу, він просто викличе мені таксі.
Тоді мені здалося, що це дуже дивна поведінка, а зараз розумію, що це був кращий приклад поведінки чоловіка, який мені зустрічався.

Як за кордоном сприймають зовнішність

Мій дрескод в Києві та Берліні сильно відрізняється. Жінки на Заході справді відчувають себе більш розслаблено в плані косметики та одягу. Аліна каже, що це особливо відчувається у Німеччині, де вона зараз проживає. Тут переважна більшість жінок не фарбуються, носять розслаблений одяг. Наші дівчата мають інший підхід.

Що ускладнює побачення в Європі

Різниця в менталітеті, а особливо в очікуваннях жінок, може сильно ускладнювати стосунки. Західні чоловіки звикли до переважно партнерських, рівних стосунків. Тому, якщо в базових очікуваннях жінки є сценарії в стилі казок Шарля Перро, то її може чекати сильне розчарування.
Я особисто вважаю прагнення до рівності у відносинах важливим і сучасним підходом. Якщо щось і можна запозичити із західного досвіду відносин, то це — точно. А поняття порядності — воно точно міжнародне, - зазначає Аліна. Вона також нагадує усім дівчатам про безпеку.

Про безпеку

Обережними треба бути завжди, навіть якщо ви йдете на побачення зі знайомою людиною:
Написати друзям, куди ви йдете та з ким, надсилати посилання на соцмережі та геолокацію.
Завжди стежити за своїми напоями, краще не пити з бокалів, які приніс не офіціант. Це знижує вірогідність того, що вам щось підмішають.
Сідаючи в таксі, варто ділитися з довіреною особою номером машин, маршрутом та даними водія. Не сідати одній в таксі напідпитку.
Супер, коли все супер, але, на жаль, реалії можуть бути досить страшними.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...