Суперкубок України: "Динамо" вирвало перемогу над "Шахтарем"

На поле стадіону "Чорноморець" вийшли всі сильніші гравці обох команд на сьогодні.

"Динамо" перемогло "Шахтар" в матчі за Суперкубок України 2:1. Динамівці в кінці гри змогли вирвати перемогу над принциповим суперником, зазначають Патріоти України.

Обидві тренери не здивували зі складом. На поле стадіону "Чорноморець" вийшли всі сильніші гравці на сьогодні. Ніяких кадрових несподіванок не було.

Луїш Каштру вирішив не відходити від побудови гри минулих сезоні "Шахтаря". "Гірники" грали у свій звичний футбол через контроль м'яча, активність флангів та високий пресинг. Єдине вакантне місце на лівому фланзі півзахисту зайняв Манор Саламон. Хоча на вихід в старті також претендував інший зимовий новачок "гірників" Тете.

Олександр Хацкевич теж зіграв у свій звичний футбол. "Динамо" намагалося грати від оборони переходячи в атаку завдяки довгим передачам на Бесєдіна та активністю флангів. Можливо, неочікуваним став вихід в середину поля Гармаша, а не капітана Сидорчука чи літнього новачка Кадірі.

Денис Гармаш знову провів відверто слабкий матч. "Шахтар" мав повну свободу дій у середині поля. Комбінував біля воріт Бойка, використовував високий пресинг. Здавалося, що динамівці мають на одного гравця менше. Враховуючи швидкісні якості футболістів "Шахтаря" їм не можна давати зайвої свободи та вільних зон на чужій половині полі. Все це матиме негативні наслідки. Гармаш не зміг ні цементувати середину поля створюючи супротив супернику, ні налагодити конструктив в атаці. Динамівці через короткий пас не могли наблизитися до воріт П'ятова. Якби не довгі діагоналі Шевелєва було б зовсім сумно в атаці киян. Багато в чому парадоксально, що саме Денис став героєм матчу забивши переможний м'яч в кіні гри.

Великою втратою для "Динамо" стала відсутність Віктора Циганкова. Поки рівноцінної заміни цьому футболісту в Хацкевича немає. Олександр Караваєв старався, виконував багато бігової роботи, але Ісмаїлі мав достатньо свободи при підключенні до атаки, а в креативному плані Караваєв створив не так багато біля воріт суперників. Атака "Динамо" без Циганкова виглядала зовсім слабко.

В такому випадку лідерські якості на себе мав всім можливості взяти Вербич. Але словенець був активним тільки у першій половині гри. В другому таймі Вербич зовсім розстворився на полі.

Шансом для "Динамо" була слабка гра "Шахтаря" в лінії оборони. Раз за разом провалювався правий захисник Болбат. Не завжди встигав повертатися Ісмаїлі. Вербич завдяки підтримці Миколенка створював гостроту на своєму фланзі. Не вистачало тільки завершення атак.

В тренерських шахах Луїш Каштру зробив ставку на активність на початку кожного з таймів. В цей час "гірники" високо пресингували суперника, мали свої моменти, але в ці відрізки забити не змогли. В інший час намагалися використовувати втрати суперника в середині поля та швидкий перехід в атаку. Олександр Хацкевич обрав для себе звичний стиль футболу за кількісною обороною та атакою через індивідуальні сильні сторони власних гравців.

"Шахтар" тримали під контролем гру до 80 хвилини маючи повну перевагу на полі. Забивши гол наприкінці першого тайму, коли Алан Патрік спіймав Все перевернулося з ніг на голову в останні 15 хвилин. Динамівці використали розслабленість та відсутність концентрації в суперника. Спочатку Бурда використав подачу з кутового, а через 3 хвилини Гармаш після довгої передачі влучив в кут воріт П'ятова. Гра триває всі 90 хвилин з додатковим часом, а не 80. Тому "гірники" мають звинувачувати тільки себе, що не змогли виграти матч, в якому мали перевагу протягом майже всього матчу. Удача цього вечора була на стороні Олександра Хацкевича. Перемога в суперкубку має додати впевненості киянам перед важливими матчами кваліфікації Ліги чемпіонів.

"Динамо" - "Шахтар" 2:1

Гол: Бурда (80 хв.), Гармаш (82 хв.) - Патрік (45+1 хв.)

Джерело: Gazeta.ua

74-пенсіонерка взяла пістолет та... пограбувала банк (фото)

субота, 27 квітень 2024, 20:19

У США 74-річна пенсіонерка озброїлася пістолетом та пограбувала банк. Про це повідомляє NBC News, передають Патріоти України. Енн Маєрс із Огайо ніколи раніше не мала проблем із законом. Втім, нещодавно жінка в масці та з пістолетом в руках з'явилася п...

Була 6 днів без їжі та води: У США випадково відправили кішку у зворотній посилці Amazon

субота, 27 квітень 2024, 18:53

Американське подружжя випадково відправило свою кішку у зворотній посилці Amazon: вона була шість днів без води та їжі, втім зараз їй нічого не загрожує. Про це пише Business Insider, передають Патріоти України. Вказано, що власниця помітила зникнення ...