Супрун, Соколова і Притула: Експерти з'ясували, хто найбільше впливає на молодь у мережі

Аналітики проаналізували акаунти публічних людей в соцмережах Facebook, Instagram, YouTube і Вконтакте, однак вплив на молодь визначали за Facebook, адже там найбільша активність.

Рада з міжнародних досліджень та обмінів (IREX) разом з аналітиками системи моніторингу соціальних медіа SemanticForce провела дослідження та дізналася, хто з публічних людей і яким чином впливає на українську молодь у соціальних мережах. Результати відповідного дослідження опублікувала пресслужба IREX, передають Патріоти України.

Профілі користувачів віком від 14 до 35 років дослідили за основними критеріями, таким як питання національної ідентичності, соціальні та економічні можливості й громадська активність.

У результаті аналітики визначили, що найбільше на молоде покоління в соцмережах впливають колишня в. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун, журналістка Яніна Соколова, шоумен і телеведучий Сергій Притула.

При цьому до Супрун прислухаються користувачі з усієї України, до Соколової – переважно жителі центральних регіонів, а Притула популярний як у центрі, так і на заході країни.

Крім зазначених осіб, у топ-10 «впливових» увійшли акаунти екснардепа Борислава Берези, ветерана і блогера Валерія Ананьєва, колишнього в’язня Кремля і режисера Олега Сенцова, письменниці Оксани Забужко, журналіста і телеведучого Сергія Іванова, співака і депутата Святослава Вакарчука і блогера Анатолія Шарія.

Аналітики зазначили, що українські публічні організації мають значно менший вплив на молодь в соціальних мережах, ніж окремі особи. Найвпливовішими організаціями є портал Освіта.ua (по всій Україні), проєкт відкритих онлайн-курсів Prometheus і скаутська організація «Пласт» (у центральних і західних регіонах).

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...