Недешеве задоволення: Супутниковий інтернет від Маска викликав захват у користувачів мережі (фото)

У той час, як генеральний директор SpaceX Ілон Маск розраховує, що супутники Starlink від SpaceX зіграють ключову роль у заселенні Марса, американські користувачі інтернет-послуг Starlink діляться враженнями від швидкості інтернету. Про це розповідає Forbes, передають Патріоти України.

Користувач з Монтани заявив, що швидкість інтернету від Starlink вище очікуваної. Starlink стверджує, що буде давати "від 50 до 150 МБ/с з затримкою в 20-40 мілісекунд". Клієнт отримує швидкість завантаження 161 мегабіт в секунду і швидкість передачі 23 мегабіт за секунду.

Цього достатньо для потокової передачі 4K-відео на YouTube без буферизації. І це викликає заздрість у людей з "високошвидкісним" інтернетом.

Відзначається, що згідно з тестом швидкості, проведеним Ookla, швидкість Starlink, ніж в 95% США при вартості 99 доларів в місяць. Це складно зрозуміти, враховуючи, що Starlink відправляє сигнали на орбіту, перш ніж повернути їх на Землю. Хоча супутники Starlink знаходяться на "низькій навколоземній орбіті", вони все ще знаходяться на висоті 550 кілометрів над поверхнею планети.

Чи залишаться ці швидкості такими ж високими, коли тисячі інших приєднаються до сервісу - питання, але до 800 супутників, які в даний час працюють, додадуться ще тисячі.

Telegram-канал "Бурхливий світ" пише , що перші клієнти хвалять інтернет від Ілона Маска - за комплект в $500 чоловік в сільській місцевості отримав звідти 135 Мбіт/с, туди 25 Мбіт/с c затримкою в 21 мс.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...