Сусіди відразу перев'язали рани: Лікарі розповіли про стан хлопчика, який постраждав від вибуху гранати в Дніпрі

У Дніпрі 22 червня чоловік викинув із вікна вибухову зброю. Вона вибухнула біля дітей, які в цей момент були у дворі. При цьому постраждав 11-річний Михайло Савченко. Наразі він перебуває у реанімації, інформують Патріоти України.

За словами дитячої лікарки-анестезіолога Валерії, хлопця шпиталізували з множинними осколковими пораненнями ніг, промежини, вуха, грудної клітини та великою рваною раною стегна. Зараз стан Михайла стабілізували, проте він досі приймає знеболюючі препарати. Лікарі кажуть, виписати його можуть за два тижні.

Потерпілий хлопчик розповів про інцидент

Сам хлопець розповідає, що чоловіка ніхто не провокував. Той дивився на дітей з балкона і без будь-яких попереджень скинув предмет, схожий на гранату.

"Побачили, що один чоловік викинув щось з вікна, воно не вибухнуло, але це привернуло увагу. А потім чую – щось летить, обертаюсь, а потім вибух", – поділився із журналістами спогадами Михайло.

Він згадує, що відразу почав просити у сусідів про допомогу. Саме мешканці будинку почали перев'язувати рани хлопчика. За словами мешканців, граната впала біля водопровідної труби та розтрощила дерев’яний паркан. Від вибухової хвилі у припаркованих поруч машин вилетіли вікна. Саме уламки поранили Михайла.

Що загрожує за такий злочин

Після обшуку квартири зловмисника слідчі поліції виявили ще 2 гранати й набої до вогнепальної зброї. Також почали збирати речові докази під будинком, де пролунав вибух. Правоохоронці кажуть, чоловік був напідпитку. Свій вчинок коментувати відмовився.

За вказаним фактом слідчі відкрили два кримінальні провадження за статтями "Замах на вбивство" та "Незаконне поводження з боєприпасами",
– розповіла речниця Дніпровського відділу поліції Аліна Стаднік.

Статті передбачають різне покарання:

  • закінчений замах на умисне вбивство – від 7 до 15 років ув'язнення;
  • незаконне поводження з бойовими припасами чи вибуховими речовинами – від 3 до 7 років ув'язнення.

Мобілізація в Україні по-новому: Чи створять "спецназ" для пошуку ухилянтів

середа, 24 квітень 2024, 8:57

Днями в соцмережах з’явились чутки про те, що мобілізація в Україні буде посилена ще більше. У деяких Telegram-каналах було розповсюджено повідомлення про те, що начебто зараз в силових структурах обговорюється питання створення окремого великого підро...

Вбивці на трибунах: Під час футбольного матчу ворожий фанат кинув ніж у голову гравцю, що подавав кутовий (відео)

середа, 24 квітень 2024, 8:05

Під час матч 18-го туру чемпіонату Колумбії між командами Медельїн та Атлетіко Насьональ один з фанатів ледь не завдав великої шкоди гравцю гостей, передає