"Священна війна проти Заходу": У Німеччині підлітки під керівництвом росіянина планували теракт

Федеральне відомство з охорони Конституції Німеччини затримало двох підлітків — прихильників терористичного угруповання “Ісламська держава” за підозрою в підготовці теракту в Кельні. Про це повідомляє BILD, передають Патріоти України.

Федеральне відомство з охорони конституції Німеччини отримало інформацію про одного користувача Telegram, який у відео закликав до “священної війни проти Заходу” та анонсував теракт на п’ятницю, 1 грудня.

За даними BILD, особу ісламіста швидко встановили — ним виявився 15-річний Едріс Д., підліток афганського походження з міста Буршайд. Раніше він не проходив як підозрюваний у тероризмі.

15-річний підліток, встановило слідство, також тісно спілкується з 16-річним громадянином Росії Расулом М., який живе у Віттстоку, що в Бранденбурзі. “Відомо, що він симпатизує терористичній організації “Ісламська держава” і відомий поліції за поширення терористичної пропаганди”, — пише BILD, яке стверджує, що росіянин міг бути причетним до організації теракту на 1 грудня.

Ісламісти, ймовірно, хотіли здійснити теракт за допомогою саморобних запалювальних пристроїв або невеликого ваговозу. За даними BILD, теракт міг відбутись на різдвяному ярмарку або в синагозі у Кельні.

У вівторок, 28 листопада, слідчі обшукали кімнати підозрюваних у тероризмі в Північному Рейні-Вестфалії і Бранденбурзі і взяли підлітків під варту. Прокуратури Дюссельдорфа й Нойруппіна ведуть розслідування за підозрою в плануванні терористичного злочину.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...