Священників УПЦ МП треба притягнути до кримінальної відповідальності за порушення карантину, - капелан ПЦУ

ПЦУ і Греко-католицька церква чітко дотримуються карантинних заходів – трансляція онлайн, безпечна відстань, не більше 10 парафіян у храмах.

Священники, що закликають приходити на Великодню службу в церкву в період пандемії коронавірусу, повинні нести кримінальну відповідальність, бо наражають на небезпеку не тільки себе, але і вірянин. Про це в коментарі ЗМІ заявив військовий капелан Православної церкви України Дмитро Присяжний, передають Патріоти України.

Священнослужитель розповів, що ПЦУ і Греко-католицька церква чітко дотримуються карантинних заходів – трансляція онлайн, безпечна відстань, не більше 10 парафіян у храмах, не більше 10 парафіян на церковному подвір’ї.

“Наша церква дотримується цих карантинних вимог і заохочує своїх вірян бути дисциплінованими. Фактично порушення карантинних заходів відбувається в церквах Московського патріархату. А настоятель Лаври вважав себе, я не знаю, чи пупом землі, або, як кажуть, море по коліно. Але, бачите, захворів же коронавірусом. В тому числі і настоятель Іонівського монастиря, владика Іона Черепанов”, – розповів капелан.

На думку Присяжного, держава повинна вжити заходів стосовно священників Московського патріархату.

“Якщо вони такі неслухняні й наражають на небезпеку людей, то тут вже свої заходи впливу повинна застосовувати держава. Не тільки штрафи. Але якщо навіть потрібні підрозділи Нацгвардії і поліції, які будуть перешкоджати пересуванню великої кількості вірянин. А якщо архієреї і священники Московського патріархату так себе ведуть, то тут вже аж до кримінальної відповідальності”, – вважає священнослужитель ПЦУ.

Також Капелан зазначає, що Московський патріархат повинен бути заборонений на території України, зокрема, за дії під час військових дій на Донбасі і анексії Криму.

“Вже за всі дії, які вони собі дозволяли під час Помаранчевої революції і під час військових дій на Донбасі і анексії Криму – лише за все це вони підлягають повній забороні на території України. А коли вони несуть характер порушення закону, наражають на небезпеку вірян, то це вже кримінальна відповідальність. Тому держава повинна діяти більш радикально, щоб і іншим було установлення так себе не вести”, – зазначив Присяжний.

Як повідомлялося раніше, попри карантин УПЦ МП в Рівному та Полтаві провів масові освячення верби. Крім того, Києво-Печерська Лавра стала осередком коронавірусу в Києві – в монастирі вже 90 заражених.

Джерело: InfoResist

Альо, Кличко! Столична влада своєю бездіяльністю сприяє втраті комплексу унікальних артефактів Київської Русі на Поштовій площі

неділя, 5 травень 2024, 5:00

Безцінні пам'ятки 1000-літньої історії зроблені археологами під час реконструкції Поштової площі потребують термінової консервації, про що добре відомо "батькам міста". Однак шість років КМДА та мер не спромоглися зробити обіцяні роботи та заснувати музей

У Міноборони України пояснили, як оскаржити висновок ВЛК в досудовому порядку

неділя, 5 травень 2024, 3:25

Обмежено придатні військовозобов'язані і не тільки можуть оскаржити висновок ВЛК через комісії вищого порядку і через суд. Про це йдеться в коментарі директора Департаменту охорони здоров’я міністерства оборони України Оксани Сухорукової в ефірі телема...