Свята розпочинаються! У Києві на Софійській площі урочисто запалили головну ялинку України (фото, відео)

В центрі Києва, на древній Софійській площ урочисто відкрито головну Різдвяну ялинку країни. Висота красуні сягнула 31 метра.

Керівник проєкту Folk Ukraine Ігор Добруцький, компанія якого виграла тендер на проведення головної зимової локації в столиці, ялинку вирішили зробити штучною, проте дуже пишною, аби й цього разу Київ увійшов до п'ятірки міст з найкращими різдвяними деревами.

Облаштування всієї новорічної локації на площі коштує 27 млн гривень, причому на саму ялинку витрачено близько 9 млн гривень. Це кошти спонсорів, орендарів, рекламодавців, підприємців.

Втім, запалити ялинку вдалося не з першого разу, повідомляють ЗМІ. Вочевидь, за задумом організаторів спочатку запалили ілюмінацію довкола, а лише після цього — й на самій ялинці. Тому святковий відлік довелося починати двічі.

Як повідомлялося, святкові локації в столиці облаштовані також на Володимирському проїзді, Контрактовій площі, біля Арки дружби народів і в кожному з районів міста.

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...