Свята тривають: Названо допустиму норму алкоголю в крові водіїв

Допустимий вміст алкоголю у крові водія складає 0,2 проміле, нагадують Патріоти України. 1‰ (проміле) – це тисячна частка, тобто проміле – це як відсоток, але в 10 разів менше (тобто 1% – це 10 ‰), повідомляє Auto24.

За світовою класифікацією, 0,2 проміле вважається нульовим ступенем сп'яніння. Найлегший рівень ще називають доклінічним або безсимптомним, він не має жодних зовнішніх ознак.

Таку кількість алкоголю можна виявити тільки за допомогою спеціальних пристроїв.

Цікаво, що у багатьох країнах ця норма дещо вища, ніж в Україні. Наприклад, у Німеччині цей показник коливається від 0,3 до 0,5 ‰, 0,8 ‰ у Великобританії, у більшості країн Європи - 0,5 ‰, у США та Канаді - 0,4 - 0,8‰. Це пояснюють харчовими звичками у цих країнах.

Однак, якщо водій вип'є чарку горілки, то це не означає, що рівень сп'яніння буде в межах норми. Оскільки у кожного організму свої особливості, то певна порція алкоголю може позначитися на складі крові по-різному.


У Краснодарі фекалії затопили вулицю "Руская". Місцева влада виправдовується - "проста дєньгі кончілісь"

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:05

Хоча Москва з 2022 року засекретила більшість статистичних даних не лише щодо втрат на фронті але і стану російської економіки та перерозподілу бюджетів, ознаки загального упадку відслідковуються за різними проявами. Як то здороження продуктів харчуван...

Чоловік відмовився від повістки, бо "має трьох неофіційних дітей": Яке рішення ухвалив суд

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:44

У Львівській області до 3 років іспитового терміну засудили чоловіка, який категорично відмовився від мобілізації. Свої дій він пояснив тим, що хворий та "має трьох дітей, які офіційно на нього не зареєстровані". Про це йдеться у вироку Самбірського ра...