Свято наближається: Біля головної ялинки України гостей вітатиме "цифровий" Святий Миколай

У Києві на Софійській площі з 19 грудня по 14 січня працюватиме інтерактивна голограма Святого Миколая, який кожні десять хвилин вітатиме зі святами малечу та всіх інших відвідувачів новорічної площі, повідомляють Патріоти України.

Як зазначається, про дотримання соціальної дистанції під час перегляду привітань глядачам нагадуватиме спеціальна розмітка навколо голограми. Цифровий Миколай також відкриє головну ялинку України та завдяки доповненій реальності привітає українців у мобільному застосунку.

“Щороку під час новорічних свят десятки тисяч людей приходять на Софійську площу, де традиційно зустрічають Святого Миколая. Його запрошують додому тисячі родин, аби привітати своїх дітей, — розповідає Віра Платонова, старша віцепрезидентка Visa в Україні, Грузії, країнах СНД та Південно-Східної Європи. — Але цього року через карантин усі літні люди мають залишатися вдома, в тому числі й Святий Миколай. Проте свято має відбутися! Тож ми звернулися до сучасних технологій, щоб доставити Миколая на головну новорічну площу України”.

Як це виглядатиме?

Реалістична голограма Святого Миколая в повний зріст знайомиться з вами, розповідає новорічні вірші, загадує загадки та бажає щастя в новому році.

У записі голографічних привітань взяв участь український актор Михайло Безпалько, який уже понад 60 років грає новорічних персонажів. Він — найстарший і найдосвідченіший Святий Миколай в Україні. 19 грудня він братиме участь у засвіченні новорічної ялинки на Софійській площі, а після короткого привітального слова з’явиться на площі вже у вигляді голограми.

Читайте також: В Україні запрацювала новорічна «Online Резиденція»

Голограма на Софійській площі працюватиме кожні 10 хвилин, а впродовж трьох днів — ще й в режимі реального часу, коли Святий Миколай зможе поспілкуватися з дітьми та дорослими.

Щоб доставити Святого Миколая не лише на головну новорічну площу країни, а й у кожну домівку, організатори розробили його 3D-модель у доповненій реальності.

Читайте також: Де у Києві легально купити ялинку: локації

Святий Миколай у вас вдома

Посилання на AR-привітання з’явиться у мобільному застосунку Приват24 у 20-х числах грудня.

«Найтехнологічніший банк має бути найтехнологічнішим у всьому. А дива повинні траплятися навіть попри пандемію. Саме тому цього року ми зробили Святого Миколая цифровим. Та запрошуємо до кожного дому, не порушуючи карантину. Вам потрібно буде лише відкрити додаток Приват24, аби Святий Миколай з’явився просто посеред кімнати. Так ми хочемо побажати понад 12 мільйонів користувачів Приват24 по всьому світу і усім українцям загалом міцного здоров’я в новому році», — говорить Петр Крумханзл, голова правління ПриватБанку.

Бронювання від мобілізації подовжено для ще однієї категорії військовозобов'язаних: Що варто знати

понеділок, 6 травень 2024, 13:22

Кабінет міністрів подовжив на місяць термін дії відстрочки від призову для працівників "Укрзалізниці". Про це йдеться в постанові уряду № 492 від 3 травня "Деякі питання бронювання військовозобов’язаних працівників залізничного транспорту", передають ...

Кабмін внесе зміни в правила перетину кордону через новий закон про мобілізацію: Кого зачепить

понеділок, 6 травень 2024, 12:50

У зв'язку з новим законом про мобілізацію в Україні, який набуде чинності 18 травня 2024 року, Кабінет міністрів внесе зміни до правил перетину кордону. Зокрема, вони стосуватимуться осіб, які мають право на відстрочку. Про це 6 травня повідомив речник...