Свято наближається: У скільки українцям обійдеться новорічний стіл-2021 (інфографіка)

Неприємно здивують імпортні фрукти, оскільки імпортери прораховують відразу всі ризики і закладають в ціну більш високий курс долара.

Ціни на продукти перед самим Новим роком піднімуться ще на 10%, передають Патріоти України з посиланням на Вести.

У здешевленні продуктів, яке відбувається на сьогоднішній день, експерти бачать тривожні симптоми. Продавці і могли б реалізовувати товар дорожче, але не всі українці готові віддати більше грошей. "Товар, може, і хотіли б продати дорожче, але не всі готові дорожче купити. Наприклад, борщова група подешевшала, порівняно з минулим роком, а все тому, що люди стали біднішими. У грудні ціни на овочі теж серйозно не зміняться-хіба що підвищаться на копійки", - попередив аналітик Олег Пендзін.

За рік підвищилися ціни на телятину, яловичину і ковбасні вироби, а ось свинина і баранина залишилися в тому ж ціновому сегменті. А наступне підвищення цін може відбутися перед самим Новим роком через зростання попиту на продукти. "Українці стали менше їсти м'яса, якщо в 90-ті на душу населення припадало по 72 кг, то зараз 32-34 кг на рік. Ціни на м'ясні вироби вже захмарні, на ковбаси, зокрема",- пояснив експерт Володимир Попов і додає, що ближче до свята ціни на певні продукти можуть піднятися ще на 10%.

Що стосується звичного олів'є, то він подорожчав приблизно на 20%. Якщо минулого року при приготуванні 3 кг салату потрібно було купити продуктів на 188,65 гривень, то в 2020 році - на 226,99 гривень.

Неприємно здивують імпортні фрукти, оскільки імпортери прораховують відразу всі ризики і закладають в ціну більш високий курс долара. "Імпортери прораховують ризики наперед, закладаючи в товар курс набагато більше, ніж є насправді — скажімо, 30 гривень за долар. Якщо він росте, відповідно і ціни теж. Минулого року курс був 23-24 грн, а зараз — 28,5 грн. Тому у нас і немає дешевих мандаринів, яблук, бананів і так далі",- заявив у коментарі журналістам експерт Федір Рибалко.

Шалена спека чи холод? Синоптик розповіла, яким буде літо в Україні

п’ятниця, 17 травень 2024, 9:40

Усі мріють про тепле та приємне літо. Давати чіткі прогнози щодо погоди влітку ще зарано. Утім, Віра Балабух, кандидатка географічних наук, завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС і ...

У Міноборони пояснили, чи повертатимуть право керувати авто після оновлення даних у ТЦК

п’ятниця, 17 травень 2024, 9:31

Суд може обмежити право на керування автомобілем тим, хто намагається уникнути оновлення даних у ТЦК, але після виконання вимог законодавства це обмеження скасують. Про це розповів речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін в етері телемаратон...