Свято наближається: В Україні різко виросли ціни на червону ікру

В асоціації здорожчання пояснюють чим завгодно, тільки не бажанням підзаробити на традиційному святковому ажіотажі.

Асоціація українських імпортерів риби і морепродуктів повідомила, що у поточному році ціна на червону ікру в Україні піднялась в середньому на 20%. Відповідну заяву зробив гендиректор асоціації Дмитро Загуменний, передають Патріоти України з посиланням на Преса України.

Він нагадав, що на Алясці сезон промислу ікри горбуші і кети триває з кінця червня по вересень. В результаті ціна на цю продукцію не коливається з жовтня по травень. Також Україна імпортує ікру форелі з Данії, Норвегії, Фінляндії. Така ікра є на ринку цілий рік.

Дмитро Загуменний додав, що на ціни частково впливає курс гривні до долара. «Якщо порівнювати з минулим сезоном, то треба сказати, що на вартість впливає в першу чергу кількість риби, яка приходить до берегів на нерест. Цього року риби прийшло на 30-40% менше, тому вартість ікри вище», - підсумував Загуменний.

Наразі ікра горбуші не нижче 1,8-2 тис. грн/кг, ікра кети - 2-2,4 тис. грн./кг, ікра форелі - 1,4-1,6 тис. грн./кг.

"Добре, що став на міну": Мати російського окупанта зраділа, що син повернувся з фронту інвалідом

неділя, 5 травень 2024, 21:30

Російський окупант Олексій Воронін пішов вбивати українців через борги і кредити. Додому загарбник повернувся без кінцівки, але радіє, що отримав мільйони компенсації та купив квартиру. Історію "трьохсотого" окупанта розповів Юрій Бутусов, передають Па...

Російський футболіст поскаржився на ромів та маленьку зарплату в Словаччині

неділя, 5 травень 2024, 20:50

Російський футболіст Микита Глушков розповів, що його шокувало під час виступів у Словаччині, передають Патріоти України. «У словацькому місті Требішов було населення близько 30 тисяч, і третина – роми. Вечорами було небезпечно гуляти – раптом хтось із...