Свято наближається: Знаменитий Воронцовський маяк Одеси прикрасили величезним синьо-жовтим прапором

Вранці, 21 серпня, на Воронцовському маяку в одеському порту вивісили 18-метровий державний прапор до Дня відновлення незалежності України. Відео підняття стягу з’явилось у мережі, зазначають Патріоти України.

Прапор закріпили на верхній частині маяка уздовж стін, де той майорітиме до 24 серпня включно. Акція, приурочена річниці Дня незалежності, в Одесі проходить вже другий рік поспіль.

Стяг піднімають у рамках традиційного одеського "Вишиваного фестивалю", що у 2021 році відбудеться вже 13 раз поспіль.

За маяком можна спостерігати з Приморського бульвару, Потьомкінських сходів та пляжів міста протягом чотирьох днів.

Воронцовський маяк є переднім маяком створу, що веде в акваторію порту з моря. Заднім маяком цього створу слугує задній Одеський маяк створу, біла чотиригранна башточка з червоним ліхтарем, що встановлена на даху білої багатоповерхової будівлі на висоті 20 м на відстані 1,2 милі від Воронцовського.

Шахраї використали соліста гурту ТІК Віктора Бронюка для того щоб ошукати українців

четвер, 2 травень 2024, 2:35

Соліст гурту ТІК Віктор Бронюк заявив, що став жертвою шахраїв. Про це він написав на своїй сторінці в Instagram. . За його словами, невідомі отримали доступ до його особистого Telegram-акаунту. Вони скористалися великою кількістю його прихильників і...

Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...