Свідомо заважають роботі медиків: На Одещині священнослужителі УПЦ МП приховують заражених коронавірусом

У храмах Московського патріархату найчастіше порушуються правила карантину, деякі священики навіть закликають ігнорувати їх.

У насельниці Свято-Воскресенського Теплодарського монастиря підтвердився діагноз COVID-19. Про це повідомляють Патріоти України.

За інформацією видання, жінка працювала в церковній крамниці і мала регулярні контакти з людьми. На поточний момент встановлено її контакти з 21 людиною, причому їх кількість може бути значно більше.

У свою чергу в Одеській єпархії УПЦ МП категорично заперечують можливі контакти інфікованої з іншими людьми. Вікарій єпархії єпископ Южненський Діодор заявив, що хвора жінка не є черницею і співробітницею монастиря.

“Це сирота, яку монастир підібрав, у неї більше нікого немає. Ні з ким не спілкувалася, черницею або співробітницею бути не може, так як у неї не все в порядку з головою. Тобто до монастиря вона має умовне відношення”, – сказав він.

Головний лікар Одеського обласного центру соціально значущих хвороб Світлана Єсипенко стверджує, що в Одесі священнослужителі УПЦ МП просто приховують заражених коронавірусом. Крім того, у храмах Московського патріархату найчастіше порушуються правила карантину, деякі священики навіть закликають ігнорувати їх.

Джерело: Думская

Страсна субота - наймістичніший день Великого посту: Що не можна робити в цей день

субота, 4 травень 2024, 5:00

У Вдень у Велику суботу в Храмі Гробу Господнього в Єрусалимі щороку очікують на сходження Благодатного Вогню, частки котрого.у наші часи швидко розповсюджуються православним світом. За день до Великодня християни східного обряду зустрінуть Велику, або...

Відомий спортсмен, а нині боєць спецпідрозділу СБУ Стаховський назвав головну перевагу росіян і що цьому протиставити

субота, 4 травень 2024, 4:15

Легенда тенісу в Україні Сергій Стаховський служить у лавах СБУ з 2023 року. Бувши на різних ділянках фронту та аналізуючи ситуацію, він сказав, у чому Росія переважає Україну. Про це він розповів в інтерв'ю "РБК-Україна", передають Патріоти України. З...