Свідомий саботаж? Не встигли на один день: Українську "Мрію" перед вторгненням РФ планували вивезти до Німеччини

Легендарний український літак Ан-225 "Мрія" перед вторгненням Росії в нашу країну планували вивезти до Німеччини. Щоб врятувати найбільший вантажний повітряний корабель у світі, не вистачило лише одного дня. Також велику роль у знищенні літака могла зіграти безвідповідальність керівництва, передають Патріоти України.

Про це пише Bild. Зазначається, що німецький аеропорт у Лейпцигу/Галле був другим домом для літака. З 2008 року "Мрія" приземлялася там 32 рази – набагато частіше, ніж будь-де ще в Німеччині. Останній рейс літака було здійснено до аеропорту Саксонії 18 січня 2022 року.

Саме в Лейпциг/Галле Ан-225 мали доставити в лютому минулого року у зв'язку із загрозами вторгнення РФ. Місця для паркування для всього флоту були надані ще з 26 січня 2022 року. Але цього не сталося, і 27 лютого Ан-225 було знищено російськими окупантами внаслідок обстрілу.

Видання пише, що екіпаж сидів у повністю заправленому транспортному засобі напередодні ввечері перед початком війни, але, за словами капітана Дмитра Антонова, дозволу злітати від вищого керівництва не було.

"Переміщення 225-го і меншого 124-го флоту було заплановано на 25 лютого. Це було підтверджено 21 лютого. За кілька тижнів до цього велися обговорення", – розповів представник аеропорту Уве Шухарт.

Антонов зазначив, що пропозиція Німеччини не відразу була прийнята українською стороною. Генеральний директор ДП "Антонов" Сергій Бичков, який тісно пов'язаний із Росією, на той час таємно вивозив друзів і родичів за кордон як "авіаційних фахівців" і, ймовірно, тому тягнув час. Його 29 березня минулого року усунули з посади.

Крім того, у матеріалі йдеться, що найважливіші літаки були спеціально розставлені для обстрілу. Наприклад, літак, який багато років не використовувався, залишився неушкодженим.

"Ті, хто приїжджав на аеродром, достеменно знали, які літаки працюють, а які потрібно збити першочергово", – сказав Антонов. До речі, АН-225 має бути перебудований у секретному місці з використанням деталей від так і недобудованої родинної машини.

Шокуюча цифра: Скільки в Україні зниклих безвісти

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:57

Наразі в Україні зниклими безвісти є понад 50 тис. людей. До повномасштабного вторгнення Росії ця цифра була в чотири рази меншою. Про це повідомив заступник голови Нацполіції України Андрій Нєбитов. передають Патріоти України. За його словами, до поча...

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...