Світ нажаханий загрозою нової атипової пневмонії та виставляє санітарні кордони: Лікарі закликають українців бути обачними через китайський грип

Симптоми схожі на застуду, але вірус дуже швидко уражає легені та інші органи.

Загадковий вірус долає кордони – на наявність нового коронавірусу відтепер перевірятимуть в аеропортах Сполучених Штатів Америки, і найдужче мандрівників із китайського міста Ухань.Тих, у кого виявлять симптоми, прямо з летовища відправлятимуть до лікарень на обстеження – до таких заходів вдалися після заражень у Таїланді та Японії, зазначають Патріоти України.

Українські медики радять мандрівникам бути обачними і у разі виникнення симптомів одразу звернутися до медиків.

«Якщо людина приїхала з Китаю і в неї розвилася якась пневмонія, особливо якщо вона була поряд із провінцією Ухань, то, звичайно, вона має інформувати про це лікаря. Пневмонія – це той стан, коли завжди небезпечно, бо пневмонія може закінчитися набряком легень, гострим респіраторним синдромом, і людина може загинути», - розповіла лікарка-інфекціоністка Ольга Голубовська.

Спалах нової А-типової пневмонії у місті Ухань зафіксували ще наприкінці грудня. ЇЇ жертвами стали двоє людей, і ще 45 хворіють. Однак число інфікованих, на думку низки західних експертів, може сягати кількох тисяч.

Нова А-типова пневмонія схожа на застуду, але дуже швидко уражає легені та інші органи.

Як саме передається недуга – китайські медики сперечаються й досі. Одні вважають, що збудник люди підчепили на оптовому ринку після контакту із тваринними продуктами. Інші переконані, що від людини до людини він передається ще й респіраторним шляхом.

У Китаї вже починають побоюватися можливого повторення атипової пневмонії, яку вперше виявили в країні в 2002 році. З листопада 2002 року по липень 2003 вірус поширився в 37 країнах світу, заразив більше 8 тисяч людей, а його жертвами стали 774 людини.

Симптоми пневмонії – лихоманка, кашель, сильна головний біль, запаморочення і не тільки.

Близький друг і колега 56-річного Дмитра Капранова назвав причину його раптової смерті

вівторок, 16 квітень 2024, 19:52

Причиною смерті 56-річного українського письменника і книговидавця Дмитра Капранова – брата-близнюка Віталія Капранова – став серцевий напад. Про це 16 квітня розповів його друг і колега Сашко Лірник, передають Патріоти України. "Мені абсолютно не хоче...

Опитування показало, як змінилося ставлення чехів до біженців із України

вівторок, 16 квітень 2024, 18:58

Більше половини громадян Чехії вважають, що прийняли більше біженців з України, ніж їхня країна здатна була прийняти. При цьому, порівняно з минулим роком, більше чехів стали вважати, що українці краще інтегруються в чеське суспільство, передають Патрі...