І сміх, і гріх: Світ спостерігає за виверженням вулкана в Ісландії, а місцеві вчені вже засмажили на ньому сосиски (відео)

Жителі Ісландії та любителі природних явищ у соцмережах продовжують стежити за виверженням вулкана Фаградалсфьяль в 40 кілометрах від Рейк'явіка. Один з найдавніших вулканів спав близько шести тисяч років, а 19 березня розігрався фонтаном розпеченої вулканічної маси, передають Патріоти України.

Тим часом місцеві дослідники, які прибули до Фаградалсфьяля, вже встигли посмажити на вистиглій лаві хот-доги. І такому обіду на природі можна лише позаздрити.

Як пише ABC News, через кілька днів вулкан став затихати, і зараз його виверження вже не впливає на якість місцевого повітря. Метеорологи запевнили, що Фаградалсфьяль вже не становить такої небезпеки, як минулими вихідними, тому вулкан доволі швидко став новою місцевою пам'яткою.

Помер відомий український скульптор

п’ятниця, 3 травень 2024, 21:30

Соцмережі вибухнули скорботними дописами, в яких українці згадують яким був майстер. Зокрема, трагічну звістку підтвердили у Facebook міський голова Черкас Анатолій Бондаренко, Черкаська міська рада, а також донька митця Олеся Теліженко. Микола Теліжен...

Передвиборча програма звучить дуже спокусливо: У Байдена та Трампа з'явився несподіваний конкурент

п’ятниця, 3 травень 2024, 21:05

За законами США, президентом країни може стати американець, якому вже виповнилося 35 років. Але ж висловлювати бажання стати президентом законом не забороняється. Про свої наміри очолити Сполучені Штати заявив Броуді Кеньйон зі штату Джорджія, якому не...