Світ з жахом усвідомлює, що таке рашизм: Історія про "підвал смерті" в селі на Чернігівщині з’явилася на обкладинці TIME

Історія про підвал смерті в селі Ягідне Чернігівської області потрапила на обкладинку відомого американського журналу TIME.

Видання нагадує, що через 7 днів після вторгнення в Україну російські війська увійшли в село Ягідне.

Вони вигнали мешканців з їхніх домівок до підвалу місцевої школи, яку перетворили на свій штаб. До свого відходу 30 березня 2022 року росіяни майже місяць утримували в цьому підвалі майже все населення Ягідного – понад 360 осіб, включно з дітьми та літніми людьми.

Також TIME нагадує про жахливі умови, в яких люди перебували в підвалі: там було настільки тісно, що людям доводилося спати сидячи. Замість туалету були відра.

З їжею теж були проблеми, її доводилося "добувати".

Крім того, вентиляції не було, тому, пише видання, найстарша з присутніх у підвалі "збожеволіла і померла". Росіяни не дозволяли ховати померлих одразу, а коли все ж таки ховали, то обстрілювали похорон.

У матеріалі TIME опубліковані спогади тих, хто пережив утримування у підвалі та переповідали спогади про це і давали свідчення слідчим, "які працювали над встановленням справедливості".

Мілевський поновив кар'єру футболіста: Стало відомо, де він буде грати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:58

Колишній нападник київського "Динамо" та збірної України Артем Мілевський оголосив про повернення у футбол. 39-річний уродженець Мінська виступатиме за столичний медіаклуб IGNIS, передають Патріоти України. За IGNIS грають футбольні агенти та функціон...

Посол пояснив, чи приїде ТЦК шукати ухилянтів за кордоном

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:30

Після низки новин про те, що поза межами України може розпочатись процес ідентифікації військовозобов’язаних українців, яких поки не збираються зобов’язувати повертатись, дипломати розповіли деякі нові подробиці, передають Патріоти України. В коментар...