Світ знову не може спати спокійно: Новий штам коронавірусу виявлено на півдні Франці

У Франції вчені виявили новий штам коронавірусу. Його діагностували на півдні країни у мандрівника, який повернувся з Камеруну, повідомляє австрійська газета Heute, зазначають Патріоти України.

За даними видання, раніше невідома наукова спільнота атипова комбінація мутацій згодом виявилася у 12 жителів Марселя. Вчені дали новому штаму позначення B.1.640.2. Передбачається, що він міг виникнути і набути широкого поширення саме в Камеруні.

Згідно з результатами проведеного дослідження, новий вид позаклітинного агента містить 46 мутацій, проте ні ступінь його заразності, ні рівень небезпеки для людини поки що не встановлені.

Тим часом, виявлений у Південній Африці «омікрон» шкодить легені людини менше від інших відомих штамів COVID-19. Такого висновку дійшли вчені зі США та Японії. Фахівці провели низку незвичайних випробувань за участю піддослідних щурів та хом’яків. Після цього дослідження повторили на тканинах людини.

Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...

Належить до дуже рідкісного типу клинків тисячолітньої давнини: Науковці розгадали загадку "Іспанського Екскалібуру"

субота, 27 квітень 2024, 6:15

Дослідники нарешті розгадали таємницю унікального меча, виявленого в Іспанії три десятки років тому. . Фахівці назвали його «Екскалібур» через розташування, в котрому старовинний клінок був знайдений, бо нагадує кельтську легенду короля Артура. . Ар...