Світом шириться новий варіант коронавірусу "Пірола" - симптоми і ризик для України

Новий варіант коронавірусу "Пірола" (BA.2.86), який вперше виявили в Ізраїлі, зʼявився в США, Данії та Британії. В Україні його випадків не зареєстровано. Про це повідомив заступник міністра, головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін, передають Патріоти України.

Найпоширеніші симптоми Pirola

Лікарі склали перелік головних симптомів нового коронавірусу:

  • нежить,
  • головний біль,
  • втома,
  • чхання,
  • біль у горлі,
  • рідше — подразнення очей і висипи

Поки у світі зареєстровано майже 100 тисяч нових випадків захворювання, викликаних новим варіантом коронавірусної інфекції (зокрема, у Великій Британії, США, Південній Африці, Швеції, Франції, Португалії, Канаді, Таїланді, Швейцарії та Австралії). В Україні випадків коронавірусу Pirola не зареєстровано, однак фахівці не виключають, що новий варіант коронавірусної інфекції зʼявиться і на території України через те, що тисячі українців, які вимушено покинули свої домівки через війну, повертатимуться додому з країн, де вже циркулює новий штам.

"За результатами секвенування, тобто лабораторного дослідження зразків, відібраних від захворілих на COVID-19, проведених у національній референс-лабораторії Центру громадського здоров’я, наразі випадків штаму “Піроли” на території України не зареєстровано. Усі виявлені мутації наразі є довкола штаму “Омікрон”, — зазначив Кузін.

За його словами, єдиним дієвим способом захиститися від захворювання є вакцинація, особливо для людей з хронічними захворюваннями та населення, старше 60 років.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...