Світило по імені Бетельгейзе: Сузір'я Оріона може у осяжному майбутньому подарувати землянам "друге Сонце"

Інтенсивність світла зірки Бетельгейзе на Землі може зрівнятися з повним Місяцем, али видно наднову буде навіть під час сонячного дня

Спостереження за Бетельгейзе ставлять учених у глухий кут. Зірка знову стала помітно яскравішою і, можливо, скоро стане надновою. І тоді на земному небі з’явиться друге Сонце.

Бетельгейзе — гігантська червона зірка, що утворює ліве плече сузір'я Оріона. Вона розташована на відстані приблизно 650 світлових років від Землі.

У світлі деяких подій, за якими мали можливість спостерігати вчені, виникла гіпотеза про те, що Бетельгейзе скоро перетвориться на наднову.

Коли це станеться, зірка буде такою ж яскравою, як повний Місяць, за винятком того, що це яскраве світіння зосередиться в одній точці.

І найімовірніше, буде видно неозброєним поглядом навіть удень. Ну а вночі, особливо в повний місяць на Землі стане набагато світліше, ніж зараз.

Таких значущих змін в історії сучасної цивілізації ще не було, попереджають учені.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...