Свої люди? Суддя, яка раніше дала умовний термін підлітку, який влаштував смертельну ДТП у Харкові, також "відмазала" сина Авакова

Суддя Червонозаводського суду Харкова Тетяна Янцовська дала два роки умовно Миколі Харковському, який поранив із траматичного пістолета у 2019 році двох людей. Про це повідомляє Центр протидії корупції у Facebook, передають Патріоти України.

В організації нагадали, що в листопаді 2019 року ще 14-річний Харковський мав побутову суперечку, під час якої в людному місці дістав пневматичний пістолет і здійснив чотири постріли в обличчя жінки та її сина. У результаті у жінки прострілено щоку, гайморову пазуху, в якій застрягла куля з пневмата. Жінці зробили операцію із встановлення титанової пластини у гайморову пазуху. Потерпілі заявили позов щодо відшкодування матеріальних витрат на лікування та моральну шкоду у розмірі 250 000 грн.

Суддя Янцовська за навмисне середнє важке тілесне ушкодження дала два роки умовно. «Хоча стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 3 років. Але суддя вирішила, що Миколі не варто ізолювати від суспільства, підліток як підліток. А замість 250 000 грн. — суддя присудила нецілі 8 000 грн. компенсації за лікування та 15 000 грн. моральної компенсації. Смішні гроші для Колі», - йдеться у повідомленні.

У ЦПК уточнили, що йдеться про водія Infinity, який влаштував смертельну ДТП у Харкові. «Вже 16-річний Коля зрозумів, що можна дивувати по-повній програмі. Сідає за кермо Infiniti, викладає в соцмережі, як зухвало порушує правила дорожнього руху, хизується, що може від усього відкупитися, що поліцейські коштують 100-200 доларів», - заявили в організації.

Крім цього, у ЦПК кажуть, що суддя брала участь у справі про «рюкзаки Авакова». «Ми з нею перетиналися, бо вона входила до колегії суддів, які відмазали Авакова сина в історії з рюкзаками. Саме Янцовська з колегами посміялася суспільству в обличчя і визнала винним не сина Авакова, а померлу особу та цапа-відбувайла, який сплатив штраф і вже відбув покарання», — розповіли в ЦПК.

Суддя Янцовська до окупації Донбасу працювала у міському суді Красного Луча Луганської області. Після Революції Гідності її перевели до харківського суду.

Близько 20:40 у вівторок, 26 жовтня, у Харкові в районі перехрестя проспекту Гагаріна та вулиці Одеської зіткнулися Chevrolet Aveo та Infiniti, який їхав на червоне світло та за кермом якого був 16-річний підліток. Водій Aveo помер на місці, трьох пасажирів Infiniti — двох 19-річних молодих людей і 16-річну дівчину — доправили до лікарні.

"Західні країни охопить хаос громадянської війни": Ілон Маск "спрогнозував", що чекає на Європу

середа, 24 квітень 2024, 12:39

Західні країни рано чи пізно захопить хаос громадянської війни. Про це заявив у соцмережі Х американський мільярдер Ілон Маск. Таким чином він відреагував на публікацію канадського професора Гада Саада, який спрогнозував конфлікт через міграційну політ...

Житель Прикарпаття захоплювався вагнерівцями і російськими "казаками", але далі втрутилась СБУ (фото)

середа, 24 квітень 2024, 12:27

В Івано-Франківську судитимуть антиукраїнського агітатора, який захоплювався вагнерівцями і російськими "казаками". Йому "світить" до 8 років в'язниці. Про це повідомили у Службі безпеки в Івано-Франківській області, передають Патріоти України. Інтерне...