"Свої люди": Суддя, який "відмазав" студентку КНУ-любительку Басти, пішов у відставку з почестями

Суддя Володимир Карабань, який допоміг уникнути покарання за п'яне водіння скандальній 20-річній студентці Анастасії Константинової, написав заяву про відставку. Про це повідомляє спільнота "Prosud" на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

"Варто було тільки поскаржитися на дії судді, як він вирішив піти в почесну відставку", - йдеться в повідомленні. Вища рада правосуддя (ВРП) розгляне питання відставки Карабаня на засіданні, яке пройде 27 травня.

Тепер члени Вищої ради правосуддя можуть відправити Карабаня в почесну відставку з великими виплатами замість того, щоб покарати і звільнити.

"Звичайно, Вища рада правосуддя може і відкласти розгляд питання про відставку і спочатку розглянути нашу скаргу на суддю. Однак чи вірите ви що чинний склад ВРП вирішить не покривати, а покарати нечесного суддю?", - зазначила спільнота.

Користувачі мережі прокоментували це.

  • Як можуть судді одного зі своїх пенсії залишити. А, може, завтра таке з ними трапиться...
  • Теж результат;
  • Зате Настя його красиво "покарала"... як там кажуть: не покаране зло повертається?

Анастасія Тарасюк - дочка судді Печерського райсуду Христини Константинової і екс-співробітника СБУ і нинішнього керівника управління Державного бюро розслідувань у справах Майдану Анатолія Тарасюка (проти його призначення раніше виступали адвокати родичів Героїв Небесної Сотні), а вітчим дівчини Віктор Кицюк теж працює в суді.

Коли буде Великдень у 2024 році і не можна робити у свято

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:55

Великдень для українців завжди був одним із найголовніших релігійних свят у році. Це перехідне свято, тобто його дата щороку змінюється, передають Патріоти України Коли Великдень 2024 року в Україні та чи зміниться його святкування через перехід на нов...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...