Своєю гривнею підтримуємо рашистських вбивць: Відомого виробника молочки в Україні визнають спонсором війни

Французька компанія Danone поповнить список міжнародних спонсорів війни. Стало відомо, що власниками підприємств в Україні, як і раніше, є росіяни.

НАЗК розширить список міжнародних спонсорів російсько-української війни. Danone залишилась працювати на російському ринку.

За інформацією даних Youcontrol, компанія "Галактон", яка входить до фінансово-промислової групи "Данон Україна", на 95% належить "Данон Росія". Вона, у свою чергу, ще у жовтні 2022 року потрапила під українські санкції.

"Галактон" володіє Кременчуцьким міськмолокозаводом, який є основним виробництвом продукції Danon в Україні, тому що херсонський завод компанії припинив роботу після повномасштабного вторгнення рашистів.

Друга компанія – ТОВ Данон на 99,9% належить французькій компанії та її очолює той же керівник, що й "Галактон" – Григорій Лисак. Він володіє "Юнімілком", яка на 99,9% належить російській "Данон Трейд". Компанія розташована за тією ж адресою, що і ТОВ "Данон". Таким чином, можна зробити висновок, що "Данон Україна" досі належить громадянам РФ.

Danone не залишила російський ринок, хоча заяви про це звучали ще минулої осені – за кілька днів до того, як Україна запровадила санкції проти російського представництва Danone.

ЗМІ повідомляли, що Danone планувала відмовитися від використання у Росії глобальних брендів, серед яких Actimel, Activia, Alpro та інші. Можуть розширити асортимент локальних брендів "Растішка", "Простаквашино", "Тьома".

Україну накрила потужна геомагнітна буря: Вчені розповіли, скільки вона триватиме

п’ятниця, 10 травень 2024, 15:30

Центр прогнозування космічної погоди NOAA попереджає про геомагнітні бурі, які триватимуть до вечора суботи 11 травня. Додаткові сонячні виверження можуть продовжити їх на всі вихідних, зазначають у NOAA. Центр прогнозування космічної погоди пояснює, щ...

Важливий крок: ЄС продовжить статус тимчасового захисту для українців, - Стефанішина

п’ятниця, 10 травень 2024, 14:56

Європейська комісія та Україна погодили продовження статусу тимчасового захисту для українців в ЄС. Його переглянуть, коли покращиться безпекова ситуація в країні. Втім зараз для цього передумов немає. Про це повідомила віцепремʼєр-міністерка з питань ...