​Сибір палає: Вогонь впритул наблизився до 300-тисячного Якутська, влада скликає добровольців для порятунку столиці Республіки Саха

Російські інформаційні агентства повідомляють, що вогонь впритул підібрався до села Маган, яке є найближчим населеним пунктом столиці регіону, повідомляють Патріоти України з посиланням на телеграм-канал Readovka.

У телеграм-каналі мерії Якутська вже опублікували заклик до добровольців кинути сили на гасіння пожежі поблизу Магана "в зв'язку з переходом природної пожежі на територію міського округу" місто Якутськ "".

Користувачі соціальних мереж побоюються, що ситуація стрімко виходить з-під контролю. Примітно, що російська влада намагається зберігати спокій, публічно висловлюючи впевненість в успішному боротьбі з вогнем.

Так, напередодні мер Якутська в ході наради з главою Кремля Володимиром Путіним заявив про успішну локалізації вогню і відсутності загрози пожежі в околицях Якутська. При цьому російські журналісти повідомляють, що їдкий смог від лісових пожеж протягом тривалого часу тримається в місті.

На опублікованих знімках з Якутська можна помітити сіро-жовтий серпанок, який різко знижує видимість.

Жителі міста повідомляють про сильний запах гару і скаржаться на проблеми зі здоров'ям. Раніше в Якутії вже був введений режим надзвичайної ситуації через масштабні лісові пожежі. Їх загальна площа досягла майже 7 мільйонів гектарів, що є рекордним показником за останні 10 років.

Масштабні лісові пожежі в російській Якутії вирують вже котрий тиждень. Сил і засобів на їх гасіння у влади РФ немає. Вогонь вже знищив кілька населених пунктів. Токсичний дим накрив кілька російських регіонів. У ряді міст був екстрено введений режим "чорне небо". Дим з Сибіру також помічений за межами РФ. Вперше в історії він досяг Північного полюса.

Дуже хотів до армії?: На Тернопільщині чоловік із відстрочкою від мобілізації розбив двері ТЦК

неділя, 8 вересень 2024, 14:28

Чоловік, що має відстрочку від мобілізації, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, розбив склопакет дверей Тернопільського обласного ТЦК та СП, намагаючись у такий спосіб приєднатися до Збройних сил України. Про це повідомив Тернопільський обласни...

З нагоди 40-річчя шлюбу: Порошенко привітав дружину та показав фото з весілля

неділя, 8 вересень 2024, 13:28

П'ятий президент України Петро Порошенко у неділю, 8 вересня, привітав свою дружину Марину Порошенко з 40-ю річницею шлюбу і показав фото з їхнього весілля. Про це експрезидент написав на своїй сторінці в Instagram, передають Патріоти України. "Ми з Ма...