"Сикстинська капела давніх": Унікальні наскельні малюнки віком 12,5 тис. років виявили у джунглях Амазонки (фото)

На малюнках зображено первісних людей і тварин часів льодовикового періоду.

У джунглях Амазонки на території Колумбії виявили десятки тисяч добре збережених наскельних малюнків віком близько 12 500 років. Учені назвали покритий зображеннями скельний масив довжиною понад 12 кілометрів "Сикстинською капелою давніх", передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Як повідомляє видання Metro, на малюнках зображено первісних людей і тварин часів льодовикового періоду – зокрема доісторичного родича слона мастодонта, гігантського лінивця, вимерлого члене сімейства верблюжих – палеоламу та інших.

Відкриття зробила британсько-колумбійська експедиція за фінансової підтримки Європейської дослідницької ради ще торік, але це досі трималося в секреті. Британський телеканал Channel 4 зняв про нього документальний фільм: "Таємниці джунглів: Загублені королівства Амазонки", який покажуть у грудні.

Учені зазначають, що на дослідження знахідки піде багато десятків років. Однак це дасть змогу краще дізнатися про життя стародавніх людей, що населяли цю частину суші.


"Не було практично міста. Його рівняли з землею": Боєць ГУР розповів про прорив до Маріуполя

четвер, 25 квітень 2024, 7:50

Боєць Головного управління розвідки на позивний “Несмачний” був командиром однієї із груп, яка відправилася на гелікоптерах до окупованого Маріуполя. Там він приєднався до українських захисників та разом із ними обороняв місто від російських окупантів....

"Бавовна" наводить жах? Опитування показало, чого найбільше бояться росіяни

четвер, 25 квітень 2024, 7:25

У першому кварталі 2024 року головними страхами росіян стали диверсії та атаки безпілотників. Занепокоєння громадян також підкріплювалося постійними вибухами у Білгородській області, передають Патріоти України. Це випливає з національного індексу триво...