Сила думки: Ілон Маск анонсував пристрій для зв'язку мозку з комп'ютером

Про експерименти над людьми поки нічого не відомо. Будь-які плани зі створення інтерфейсу між мозком і комп'ютером знаходиться в таємниці.

Генеральний директор SpaceX і Tesla Ілон Маск пообіцяв незабаром розповісти про успіхи компанії Neuralink, створеної ним в 2016 році для розробки нейроінтерфейсів, пише Science Alert, передають Патріоти України.

"Прямий кортикальний інтерфейс", за словами Маска, може дозволити людям досягти більш високого рівня пізнання і дати кращий шанс конкурувати зі штучним інтелектом, повідомляло видання Wall Street Journal в 2017 році.

Незрозуміло, однак, чи є основна мета Neuralink саме такою, або компанія займається підключенням людського мозку до комп'ютерів для споживчих додатків.

Велика частина того, над чим працює Neuralink, включаючи будь-які плани зі створення інтерфейсу між мозком і комп'ютером, все ще знаходиться в таємниці.

Спочатку квітня джерело видання Bloomberg заявило, що Neuralink протестувала на щурах новий спосіб імплантації електродів у мозок. Система нібито схожа на "швейну машинку": з черепа видаляється шматочок кістки, а в цей отвір вставляється голка з електродами. Електроди передають і приймають сигнали від комп'ютера, створюючи інтерфейс обміну даними.

Наразі, система перебуває на рівні прототипу. Про експерименти над людьми поки нічого не відомо.

Нагадаємо, що на початку квітня власник SpaceX і засновник Tesla Ілон Маск за кілька хвилин втратив більш як мільярд доларів після невдалих торгів на NASDAQ. Причиною такої фінансової втрати стало падіння акцій Tesla на 11%.

"Це висновок лікарів": Віталій Капранов назвав причину раптової смерті свого 56-річного брата-близнюка

четвер, 18 квітень 2024, 15:27

Український письменник та публіцист Віталій Капранов назвав причину смерті свого 56-річного брата-близнюка Дмитра, який пішов з життя 16 квітня, передають Патріоти України. Раптова смерть Дмитра Капранова стала справжнім шоком для українського суспільс...

Де і ким працюють українські біженці у Латвії: Оприлюднено офіційні дані

четвер, 18 квітень 2024, 14:58

З початку цього року в Латвії як працівники офіційно було зареєстровано 8700 громадян України. Про це із посиланням на Центральне статистичне управління країни пише Baltijas Balss, передають Патріоти України. Найчастіше громадяни України працюють у про...