Сильна побічка, аж до сліпоти: Швеція відмовилася від ліків, якими лікують коронавірус в Україні

Медустанови Швеції припинили застосовувати протималярійний препарат хлорохін, який використовують в Україні для лікування коронавірусу COVID-19, через його побічні дії. Як пише Daily Mail, відмова трапилася після скарг декількох пацієнтів на спазми, часткову втрату зору й мігрені, передають Патріоти України.

Шведські медики зауважують, що в одному випадку зі 100 вживання хлорохіну спричинювало проблеми з серцебиттям і навіть серцеві напади.

Раніше Великобританія закликала не використовувати хлорохін до завершення клінічних випробувань, оскільки досі немає переконливих доказів того, що речовина допомагає в лікуванні коронавірусу. Нагадаємо, хлорохін був виділений як потенційні ліки від COVID-19 після того, як показав перспективні результати досліджень у Китаї.

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...

"Який із баби воїн!?": Олена Білозерська розповіла, як взяла зброю до рук

четвер, 25 квітень 2024, 23:41

Олена Білозерська – військова, яку час від часу "ховає" російська пропаганда. Вона вже не один рік захищає нашу державу на передовій, хоча раніше оточуючі ставилися до її бажання скептично воювати. В інтервʼю "Українській правді" вона розповіла, що час...