"Дощі в більшості областей України можуть переходити - увага! - в сильні зливи, а під час гроз ймовірні шквали і град. Є ймовірність смерчів!" - синоптик

В день Івана Купала, 7 липня, в Україні буде панувати атмосферний фронт, який принесе грозові дощі. Про це в Facebook написала відомий український синоптик Наталка Діденко, передають Патріоти України.

"Дощі в більшості областей України можуть переходити - увага! - в сильні зливи, а під час гроз ймовірні шквали і град. З огляду на надзвичайні контрасти в зоні фронту, від +18 до +38 градусів, є ймовірність смерчів!", - попереджає синоптик.

При цьому східну частину України від 7 липня атмосферний фронт ще не зачепить. Крім того, в Україні на сході і півдні збережеться висока температура повітря (+30 +38 градусів), а ось на заході значно похолодає (+18 +23 градуси). На півночі країни і в Вінницькій області прогнозується +24 +29 градусів.

У Києві в ніч на Івана буде сухо, тепло і зоряно, +20 +22 градуси. А ось вдень у вівторок в столицю прийдуть дощі з грозами, можливі навіть сильні зливи і шквалисте посилення вітру. Температура повітря коливатиметься близько +29 градусів.

У середу, 8 липня, в Києві істотно посвіжішає, стовпчики термометрів впадуть до +22 градусів. Сильна спека на півдні і сході України ослабне 9-10 липня. Надалі в Києві протягом тижня сильна спека малоймовірна, температура повітря буде коливатися в комфортних межах.

На Закарпатті 19-річний хлопець зґвалтував дитину, справою зайнялася поліція

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:15

На Закарпатті правоохоронці затримали 19-річного мешканця Мукачівського району, який зґвалтував 13-річну дівчину. Про це повідомили у поліції Закарпатської області, передають Патріоти України. Про постраждалу дівчину їм повідомили у медзакладі, куди в...

Зможуть демонтувати? Мінкульт позбавив Арку дружби народів у Києві статусу пам’ятки історії

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:30

Мінкульт своїм наказом позбавив Арку дружби народів статусу пам’ятки історії. Відповідно, тепер цей монумент може бути повністю демонтований.Про це повідомили в пресслужбі відомства. 26 квітня 2022 року скульптурна частина монумента була прибрана з цен...