Сильна стать навряд чи погодиться: Вчені назвали радикальний спосіб продовжити життя чоловікам

Вчені з Нової Зеландії з'ясували, що видалення репродуктивних органів у баранів сприяє продовженню життя. Фахівці не виключають, що кастрація може бути радикальним, але ефективним способом продовжити життя чоловікам. Відповідне дослідження опубліковане в журналі eLife, передають Патріоти України.

Зазначається, що у ссавців самки зазвичай мають більш високу тривалість життя, ніж самці. У той же час і фермери, і вчені знають, що видалення сім'яників у баранів може продовжити їхнє життя на 60 відсотків. Однак механізми, що лежать в основі такого довголіття, були неясні.
Щоб розібратися, що відбувається на рівні ДНК, новозеландські вчені об'єдналися з американським генетиком Стівом Хорватом, який винайшов епігенетичний годинник - спосіб вимірювання біологічного віку за допомогою аналізу ДНК. За ним дослідники вимірювали біологічне старіння на основі хімічних міток. З'ясувалося, що у кастрованих баранів сповільнюється швидкість старіння в порівнянні з некастрованими самцями.

Згідно з іншими дослідженнями, кастрація подовжує тривалість життя лабораторних гризунів, домашніх кішок і собак. Крім того, в XIV-XX століттях євнухи при дворі корейських королів жили більше, ніж їхні сучасники-чоловіки. Подібні результати показало і дослідження, проведене серед пацієнтів психіатричної лікарні в США.

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...