Сильні опади і ожеледиця на дорогах: Українців попередили про суттєве ускладнення погоди

На вихідних в Україні очікується класична зимова погода. Періодично сніжитиме, місцями опади будуть сильнми, також очікується похолодання та ожеледиця на дорогах. Лише на півдні ще буде тепло. Про це розказав синоптик Ігор Кібальчич, передають Патріоти України.

За словами синоптика, у більшості областей України вже утворився сніговий покрив, а у найближчі дві доби очікується подальше зниження температурного фону.

"Температура повітря опиниться в межах норми, у західних областях навіть нижче за норму на 3-5 °С. Лише на півдні поки що збережеться тепла погода", - зазначив він.

За прогнозом, подекуди пройдуть опади переважно у вигляді снігу, у західних областях - місцями значні. На дорогах очікується ожеледиця та сніговий накат.

"Таким чином, у вихідні в Україні встановиться класична зимова погода з від’ємною середньодобовою температурою та наявністю снігу на більшій частині території", - резюмував Ігор Кібальчич.

Погода на сьогодні

4 лютого, за даними синоптика, у західних областях пройдуть снігопади, у Карпатах та на Прикарпатті - сильний сніг, та хуртовини. На дорогах ожеледиця. Вдень місцями очікуються пориви вітру до 5-20 м/с, у Карпатах - до 30 м/с. Температура повітря протягом доби -6...-1 °С, на Закарпатті -2...+3 °С.

У північних областях впродовж доби очікується невеликий сніг, мокрий сніг. На дорогах ожеледиця. Температура повітря вдень -4...+1 °С.

У центральних областях місцями очікується невеликий сніг, вдень із дощем. На дорогах подекуди ожеледиця. Температура повітря вдень -2...+3 °С.

На півдні України вдень невеликий дощ та мокрий сніг, на заході Криму - помірні дощі. Подекуди туман. Температура повітря +2...+7 °С. На сході країни очікується сніг та мокрий сніг, подекуди туман. На дорогах ожеледиця. Температура повітря вдень -2...+3 °С.

Коли житлове питання стоїть гостро: Українські полярники показали домівку пінгвінів-верхолазів (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 5:00

В Антарктиці українці знайшли гніздо пінгвінів у незвичайно високій "точці". Учасники антарктичної експедиції зафіксували гніздування пінгвінів на висоті 295 метрів над рівнем моря. Про дивовижу повідомили у Національному антарктичному центрі України. ...

Перевірте своє! Названо прізвища, які вказують - ваші предки вели розгульне життя

вівторок, 19 березень 2024, 3:25

Деякі українці отримували родові імена за рисами характеру, професіями чи особливостями зовнішності. Існує перелік українських прізвищ, які давали справжнім ловеласам, передають Патріоти України. На генеалогічному порталі "Рідні" можна дізнатися, які у...