Сильний снігопад і похолодання: Синоптики озвучили неприємний прогноз на осінь в Україні

Погода в Україні очікується тепла і посушлива в перший місяць осені. Як повідомляють фахівці Українського гідрометеорологічного інституту за підтримки Українського гідрометцентру і Наталія Птуха, середня за сезон температура повітря може бути на один градус вище, ніж в останні десятиліття, передають Патріоти України.

"Тепла суха погода буде характерна особливо в першій половині осені. Поступово тривалість дня буде скорочуватися, температура повітря, особливо ночами, буде падати, зростати кількість заток арктичного повітря і, відповідно, туманів, похмурих днів, заморозків. Можливе утворення ожеледі і навіть снігопадів, насамперед - Карпатах", - повідомляють синоптики.

Погода в другій половині цієї пори буде нестійкою з чергуванням теплих і холодних повітряних мас. "Світові прогностичні центри повідомляють про те, що в кінці листопада - на початку зими, над Європою і Україною можливі затоки холодного арктичного повітря, як це було в 2019, 2020, 2021 роках. Цей період на значних територіях був найхолоднішим протягом року. Це ж може спостерігатися і в 2022 році", - додали синоптики.

Погода на вересень

За прогнозом синоптиків, у першій половині вересня 2022 року в більшості регіонів України збережеться літня погода, хоча і буде набагато холодніше, ніж у третій декаді останнього літнього місяця.

Середня місячна температура буде приблизно на 1-1,5 градусів вище кліматичної норми. "У південних і східних областях можливий дефіцит опадів, а на заході країни очікується, нарешті, довгоочікувана волога", - прогнозують українські синоптики.

Не готові воювати: Соціологи з'ясували, в якому регіоні України найбільш поширене прагнення уникнути мобілізації

четвер, 25 квітень 2024, 18:30

Прагнення уникнути мобілізації найбільш поширене на сході. Загалом в Україні готовність до мобілізації перебуває на посередньому рівні. Такі даніоприлюднив фонд "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва, передають Патріоти України. "Визначаючи реа...

Генконсульство України в одному з міст Польщі поновило видавання паспортів

четвер, 25 квітень 2024, 18:26

Генеральне консульство України в польському Любліні поновило видавання паспортів для виїзду за кордон громадянам, які подали заяви до 23 квітня. Українці зможуть отримати документи після їхнього доставлення до установи. Про це в коментарі "Укрінформу" ...