Символ протестів проти міліцейського свавілля та несправедливого суду: На війні з російськими окупантами загинув знаменитий ультрас "Динамо" Сергій Павліченко

Спільнота ультрас втратила свого чергового вірного фаната киян у боях на Запоріжжі. Сергій був відомим не тільки на трибунах, але і завдяки скандальній справі судді Зубкова. З початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну чимало представників спорту встали на захист Батьківщини. Багато хто допомагає країні гуманітарно та фінансово, інші ж взяли зброю до рук та пішли на фронт.

Віддав життя за Україну

Серед бійців у лавах ЗСУ є чимало ультрас різних футбольних команд УПЛ. Як повідомила спільнота WBC Ultras, на війні загинув один з найвидатніших членів ультрас Динамо Сергій Павліченко.

Фанат був бійцем 78 полку десантно-штурмових військ, який захищає Україну на Запоріжжя. Саме там Сергій загинув 18 листопада, біля села Вербове.

Резонансна справа Павліченка

Павліченко став відомим у 2012 році, коли його та батька Дмитра звинуватили у вбивстві судді Шевченківського раунного суду Сергія Зубкова. Обидва не визнавали своєї участі у злочині, втім син був засуджений до 13 років, а тато – довічно.

Обидві належали до угрупування ультрас Динамо, через що фанати київського клубу оголосили "війну" правоохоронним органам. На стадіонах України пройшла акція "Свободу чесним", яку підтримали кілька гравців Динамо.

Зрештою у лютому 2014-го Верховна Рада України звільнила Павліченків з-під арешту. Обом був наданий статус політв'язнів. Вічна пам'ять Герою!

В Україні готуються помітно переписувати курс долара: Ось чого очікувати в банках у вересні

субота, 31 серпень 2024, 23:40

В українських банках очікується суттєва зміна курсу готівкового долара - насамперед, у продажу. За прогнозами, протягом наступного тижня (2-8 вересня) вартість американської валюти в них перебуватиме в межах 41,2-41,8 грн, передають Патріоти України. В...

Масштабні відключення світла будуть тривати? Яку нову тактику обстрілу використала Росія

субота, 31 серпень 2024, 23:25

Масштабні відключення світла в Україні пов'язані з особливістю атаки Росії на енергосистему країни 26 серпня. Річ у тім, що ворог використовував ракети з касетною бойовою частиною – щоб збільшити площу ураження, передають Патріоти України. Про це повід...